Aylardır Olay Olan Apple iPhone 11'in Tasarımı Kesinleşti

128
50
16
14
9
Tasarımı sebebiyle birçok kişinin topa tuttuğu iPhone 11'in tasarımı artık kesinleşti. iPhone 11'in tasarım maketleri üzerinde bir inceleme yapan YouTuber MKBHD, cihazda nelerin değiştiği ve nelerin aynı kaldığı üzerine bir video paylaştı. Videoda iPhone 11 ailesindeki tüm cihazlar görüntülendi.

Apple'ın yeni iPhone 11 ailesini tanıtmasına iki ay gibi bir süre kaldı ve telefonla ilgili aldığımız bilgiler artmaya devam ediyor. Lafı hiç dolandırmadan ilk kötü haberimizi vermemiz gerekirse bu sene tanıtılacak iPhone modelleri, gerçekten de kare şeklinde, asimetrik ve devasa bir kamera modülü ile gelecekler. Tasarım genel olarak ise iPhone Xs serisi ile aynı olacak.

Tabii ki tek kötü haber tasarımla da sınırlı kalmıyor. Telefon tanıtım ve incelemeleriyle meşhur YouTuber MKBHD, telefonların birer maketini alarak tasarım değişikliklerini tümüyle incelediği bir videoyu paylaştı. Yeni iPhone 11'ler tasarım konusunda neredeyse hiçbir değişiklik göstermezken herkesin şikayetçi olduğu tek bir noktada değişime uğradı: Kamera.

iphone 11

Akıllı telefonlar için kılıf üreten markalardan telefonların kuklalarını temin eden YouTuber, telefonda kamera olarak geliştirmelerin olduğunu belirtse de telefonun tasarımı çıktığından beri herkesin onayladığı şekilde telefonun arka panel kamera tasarımını beğenmediğini de belirtti. Dahası, telefonun arka kamerasının bulunduğu kısımda hâlâ bir çıkıntının olduğunu da belirtmekte fayda var.

Çıkıntı konusuna da değinen ve "Telefonu bir iki milim daha kalın yapın ve çıkıntı olmasın" şeklinde herkesin aklına gelen ancak Apple'ın yıllardır görmezden geldiği bir fikri de sunan YouTuber, bu konudaki şikayetini de belirtti.

apple

Telefonda tasarımın haricinde nelerin değiştiğinden de bahseden MKBHD, 3D Touch özelliğinin yeni iPhone'larda bulunmayacağından bahsederken telefondan telefona kablosuz şarj ve bataryada minimal geliştirmelerin bulunacağından söz etti. Ayrıca ultra geniş açılı lensin bu seneki iPhone ailesine ekleneceği de belirtildi.

Tüm bu saydıklarımızın dışında iPhone 11 ailesinin bir geliştirme olarak görülmediği ve birçok kişinin bu sene iPhone almayacağı belirtiliyor. Tasarım konusunda herhangi bir değişiklik yapılmazken yalnızca kameraların bulunduğu alanı daha da büyütüp kullanıcıların şikayetçi olduğu çıkıntı sorununa da çözüm üretmeyen Apple'ın satışlarının bu sene içerisinde bir hayli düşmesi bekleniyor. Tabii ki zevkler ve renkler tartışılamayacağı için sizin de fikrinizi merak ediyoruz. Yorumlar kısmından fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

iPhone 11 tasarım inceleme videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/07/16/iphone-11-dummy-hands-on/
128
50
16
14
9
Emoji İle Tepki Ver
128
50
16
14
9