Apple, Hiç Ürün Üretmediği Bir Sektörde En Çok Tanınan Üçüncü Şirket Oldu

68
13
8
6
2
Araştırma şirketi Digi-Capital tarafından yayımlanan bir raporda Apple, henüz bir akıllı gözlük üretmemesine rağmen en çok tanınan üçüncü akıllı gözlük üretici olarak yer alıyor.

Yıllardır Apple'ın akıllı gözlük üzerinde çalıştığına dair söylentiler ortaya çıkıyor. Ürünün gelecek yılın başlarında çıkarılacağına dair haberler yapılıyor. Analistlerin de Apple’ın bu konuda büyük çalışmalarının olduğunu iddia ettiklerine şahit oluyoruz. Apple’ın bu konuda etkileyici bir ürün üretmesi için üzerinde büyük bir baskı bulunuyor. Bu durum, araştırma şirketi Digi-Capital tarafından açıklanan bir raporda açıkça ortaya çıkıyor.

Raporda Microsoft HoloLens ve Magic Leap’in ardından en çok tanınan akıllı gözlük üreticisi olarak Apple’ın üçüncü sırada olduğu görülüyor. Ancak Apple’ın hâlihazırda bir akıllı gözlüğü bulunmuyor. Apple’ın ‘potansiyel’ akıllı gözlükleri, kullanılabilir durumda olan Google Glass Enterprise Edition’ın bile üstünde görünüyor. Veriler, birden fazla marka seçmesine izin verilen 776 kişiden elde edilen sonuçlarla toplanmış. Sonuçlara göre %77 oranla HoloLens birinci, %67 ile MagicLeap ikinci ve %43 ile henüz piyasaya çıkmamış olan Apple gözlükleri üçüncü sırada bulunuyor. Google Glass Enterprise Edition ise %35’lik oranla dördüncü sırada yer alıyor.

Digi-Capital'in raporuna göre Apple, akıllı gözlüklerini önce işletmeler için sunacak. Raporda ayrıca, Apple’ın iPhone’a bağlı ya da bağımsız olarak çalışabilecek bir cihaz üretip üretmeyeceğinin açık olmadığı da yer alıyor. Ancak bu yılın başlarında güvenilir bir kaynak olarak kabul edilen TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, Apple'ın üreteceği ilk akıllı gözlük, çalışabilmesi için iPhone’a bağlı olacak.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Apples-non-existent-smartglasses-are-already-well-known_id116312
68
13
8
6
2
Emoji İle Tepki Ver
68
13
8
6
2