Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Donanım Haberleri ve İçerikleri

Apple, Hiç Ürün Üretmediği Bir Sektörde En Çok Tanınan Üçüncü Şirket Oldu

Araştırma şirketi Digi-Capital tarafından yayımlanan bir raporda Apple, henüz bir akıllı gözlük üretmemesine rağmen en çok tanınan üçüncü akıllı gözlük üretici olarak yer alıyor.

Apple, Hiç Ürün Üretmediği Bir Sektörde En Çok Tanınan Üçüncü Şirket Oldu
Emre Öklük Emre Öklük /

Yıllardır Apple'ın akıllı gözlük üzerinde çalıştığına dair söylentiler ortaya çıkıyor. Ürünün gelecek yılın başlarında çıkarılacağına dair haberler yapılıyor. Analistlerin de Apple’ın bu konuda büyük çalışmalarının olduğunu iddia ettiklerine şahit oluyoruz. Apple’ın bu konuda etkileyici bir ürün üretmesi için üzerinde büyük bir baskı bulunuyor. Bu durum, araştırma şirketi Digi-Capital tarafından açıklanan bir raporda açıkça ortaya çıkıyor.

Apple, Hiç Ürün Üretmediği Bir Sektörde En Çok Tanınan Üçüncü Şirket Oldu

Raporda Microsoft HoloLens ve Magic Leap’in ardından en çok tanınan akıllı gözlük üreticisi olarak Apple’ın üçüncü sırada olduğu görülüyor. Ancak Apple’ın hâlihazırda bir akıllı gözlüğü bulunmuyor. Apple’ın ‘potansiyel’ akıllı gözlükleri, kullanılabilir durumda olan Google Glass Enterprise Edition’ın bile üstünde görünüyor. Veriler, birden fazla marka seçmesine izin verilen 776 kişiden elde edilen sonuçlarla toplanmış. Sonuçlara göre %77 oranla HoloLens birinci, %67 ile MagicLeap ikinci ve %43 ile henüz piyasaya çıkmamış olan Apple gözlükleri üçüncü sırada bulunuyor. Google Glass Enterprise Edition ise %35’lik oranla dördüncü sırada yer alıyor.

Digi-Capital'in raporuna göre Apple, akıllı gözlüklerini önce işletmeler için sunacak. Raporda ayrıca, Apple’ın iPhone’a bağlı ya da bağımsız olarak çalışabilecek bir cihaz üretip üretmeyeceğinin açık olmadığı da yer alıyor. Ancak bu yılın başlarında güvenilir bir kaynak olarak kabul edilen TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, Apple'ın üreteceği ilk akıllı gözlük, çalışabilmesi için iPhone’a bağlı olacak.

YORUMLAR

(4)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
B
Bebeto Uçar 6 yıl önce
bu kadar koyunun olduğu bir dünyada marka olmak yeterli
Özkan Beyge 6 yıl önce
Bukadar kişiye yada kuruma bağlı başka ülke yada toplum yoktur herhalde! Buna örnek olarak ülkeyi yöneteni gösterebilirim!! Reis resi diyip göklere çıkardınız ülkenin anasını ağlattı! Adama kadın cumhurbaşkanım işim Yok diyor adamın cevabı herkes iş bulmak zorundamı diyor! Ülkenin durumu ortada!! Bir diğer örnek Apple!! Arkadaş adamlarda hiç bir yenilik yok sadece arayüzü hızlı oda kendi işletim sistemi! Onu Samsung geçti para cezası kestiler ama etkilemedi Samsung u! Şimdi huawei mevzusu! Kim iyi yapıyorsa onun kullanın kardeşim! Kim iyi hizmet ediyorsa ona yönelin! Bukadar kul köpek olmanıza gerek Yok!! Adam olun insan olun!
C
congratulations congratulations 6 yıl önce
İşte marka adının gücü