Apple, iOS 13.6.1, iPadOS 13.6.1 ve macOS 10.15.6'nın Yeni Sürümünü Yayınladı

15
2
1
1
0
Apple, iPhone, iPad ve Mac'ler için yeni yazılım güncellemeleri yayınladı. Güncellemeler, yeni özelliklerden ziyade bilinen sorunların giderilmesini amaçlıyor. İşletim sistemlerini iOS 13.6.1 ve iPadOS 13.6.1'e yükselten güncellemeler, şu an indirilebilir durumda.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, kullanıcılara sunduğu ürünlerin yazılım güncellemelerini vermeye devam ediyor. Bu bağlamda yaklaşık bir ay önce iOS 13.6, iPadOS 13.6 ve macOS 10.15.6'yı yayınlayan mühendisler, şimdi de bu işletim sistemlerinin sorunlarını gideren yeni bir güncelleme yayınladı. Yayınlanan güncelleme, işletim sistemlerini iOS 13.6.1 ve iPadOS 13.6.1'e yükseltiyor. 

Apple, iOS 13 ve iPadOS 13'le birlikte kullanıcılara ciddi sorunlar yaşattı. Çünkü geliştirilen yeni işletim sistemleri, büyük hatalarla doluydu ve kullanıcılar, bu sorunlar altında yenilikleri keşfedemiyorlardı. İşletim sistemlerinde yer alan bazı sorunları gidermeye devam eden güncellemeler, Apple'ın sıkıntılı yazılım sürecinin bir parçası.

Apple

iOS 13.6 ve iPadOS 13.6 için hazırlanan yazılım güncellemeleri, küçük boyutlara sahipler. Bu güncellemeler, ortak olarak depolama alanı azalan cihazların gereksiz sistem dosyalarının silinmesini engelleyen bir sorunu gideriyor. Ayrıca bu güncellemelerle birlikte "Maruz Kalma Bildirimleri Sistemi" ve yeşil ekran tonu gibi konularda yaşanan sorunların da giderilmesi amaçlıyor.

Apple'ın macOS 10.15.6 ek güncellemesine yakından baktığımızda, bu yazılım güncellemesi, sanallaştırma uygulamalarında ortaya çıkan kararlılık problemlerini çözüyor. App Sandbox'ta olduğu tespit edilen sorun, yeni güncellemeyle birlikte giderildi. Bu sayede kullanıcılar, VMware ve VirtualBox gibi sanallaştırma uygulamalarını rahatlıkla kullanabiliyorlar. Ayrıca bu güncelleme, iMac'ler uyandırıldıktan sonra soluk kalmasına neden olan sorunu da çözünüyor.

Apple

iMac'lerde yaşanan soluk görünme problemi, ilk kez aylar önce keşfedilmişti. Bu sorun, uyku modundan çıkan bir iMac'in olması gereken ekran parlaklığını sunamaması olarak karşımıza çıkıyordu. Kullanıcıların uzunca bir süre muzdarip oldukları bu sorun, artık son güncellemeyle birlikte tarihe gömülmüş oldu. 

Apple'ın yeni yazılım güncellemeleri, dünya genelindeki kullanıcılara sunuldu ve indirilmeye hazır. Eğer sizler de sahip olduğunuz iPhone, iPad ya da Mac modellerini güncellemek isterseniz, cihazlarınızın Ayarlar bölümüne giderek indirme işlemini başlatabilirsiniz.

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/20/08/12/apple-releases-ios-and-ipados-1361-macos-10156-with-bug-fixes
15
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
2
1
1
0