Apple, watchOS 7'nin İlk Halka Açık Betasını Yayınladı

16
3
2
1
0
Apple, akıllı saati Apple Watch'un işletim sistemi watchOS 7'nin ilk halka açık betasını kullanıcılarının hizmetine sundu. Bu betayı indirmek isteyen kullanıcılar, Apple'ın beta programı üzerinden edinebilecekler.

Apple, ilk kez watchOS 7 için halka açık betasını kullanıcılarına sundu ve geliştirici olmayan Apple Watch kullanıcılarının da işletim sisteminin yeni sürümünü denemesine izin verdi.

Halka açık beta yapıları, Apple Beta Software Program sitesi üzerinden edinilebiliyor. Kullanıcıların bu beta sürümlerini deneyebilmesi için programa katılması gerekiyor. Genel olarak halka açık betalar, geliştirici betalarından kısa bir süre sonra yayınlansa da büyük yayınlamalarda bu süre uzayabiliyor ki watchOS 7'de de durum buydu.

watchOS 7 halka açık betası yayınlandı

apple watch

Apple Watch'unun işletim sistemini watchOS 7'ye yükselten kullanıcıların, bu yükseltmeyi yükledikten sonra geri dönüşünün olmadığını hatırlatalım. Yani bir kere yükledikten sonra eski watchOS sürümüne geri dönüş şansı kalmıyor. Ayrıca watchOS 7'nin halka açık betasını kullanmak isteyen katılımcıların, iPhone işletim sistemlerini de iOS 14 betaya yükseltmeleri gerekiyor.

Ayrıca bu betayla birlikte watchOS 7, kendi halka açık betasına sahip, test aşamasında olan son işletim sistemi oldu. iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14 ve macOS Big Sur için bu betalar hâlihazırda yayınlanmıştı. Apple, geliştirici betası tarafında ise watchOS 7 için 4 yapı çıkardı.

watchos 7

Peki Apple, bu güz aylarında resmi olarak yayınlanacak olan watchOS 7'ye neler ekledi? İlk olarak uyku rutini oluşturulması için Wind Down gibi özellikler de dâhil olmak üzere Sleep Tracking (Uyku Takibi) işlevi ekleniyor. Buna ek olarak kullanıcının duyu hissini korumak için haftalık yüksek sesli müzik dinleme sınırı geliyor. Bunların haricinde Apple Haritalar ve Siri'de iyileştirmeler, yeni saat yüzleri ve saat yüzlerini paylaşma özelliği, el yıkama hatırlatıcısı gibi özellikler de ekleniyor.

Apple, potansiyel veri kaybı ve çeşitli diğer muhtemel sorunlar sebebiyle kullanıcılarının öncelikli cihazlarına beta kurmalarından kaçınmasını tavsiye ediyor. Şirket, bu konuda kaybolabilecek önemli veriler olmadığından emin olduktan sonra ikincil cihazlara kurulmasını öneriyor.

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/20/08/10/apple-issues-first-public-beta-of-watchos-7-for-testing
16
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
2
1
0