Apple, iPhone 12 Pro Modellerinde Samsung OLED Ekranlar Kullanmaya Devam Edecek

17
5
3
2
1
Yeni bir iddiaya göre Apple, 2020 model iPhone Pro'da en büyük rakibi olan Samsung'un OLED ekranlarını kullanacak. iPhone 11'i es geçen Y-OCTA OLED paneller, iPhone 12 serisi ile birlikte karşımıza çıkabilir.

Samsung, en sonunda Y-OCTA OLED panellerini kullanması için Apple ile görüşmeyi başarabilirdi. Yıl içinde, iPhone 11'in yeni panelleri kullanabileceğine dair söylentiler ortaya atılsa da, bu gerçekleşmedi. Şimdi ise Samsung'un 5.4 inç ve 6.7 inçlik yeni iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max için tek OLED tedarikçisi olacağı ortaya çıktı.

Samsung, dokunmatik sensörü ekran paneline entegre eden ve böylece ekstra katmanı ortadan kaldıran Y-OCTA (Youm On-Cell Touch AMOLED) adlı bir ekran teknolojisi geliştirmişti. Y-OCTA teknolojisi, hücre üstü dokunma algılamasını kullanıyor ve böylece ince film üzerinde ayrı bir dokunmaya duyarlı katmana gerek duymuyordu. Katman sayısının 8'e düşmesi, ekran panelini daha ince ve daha ucuz hale getirirken, ekrandaki yansıma ve parlamaları önlüyor.

samsung apple y-octa oled panel

Samsung, Apple’ın ihtiyaç duyduğu ölçekteki bu tür panelleri seri üretebilen tek firma olarak öne çıkıyor. Anlaşmanın bu yıl gerçekleşmemesinin nedeni, Samsung'un yeni paneller üzerinde çalışmaya devam etmesi olabilir. 2019 model iPhone'larda Y-OCTA panellerin kullanılacağı konuşuluyordu ancak Cupertino devinin anlaşmadan geri çekildiği ve ekranların verimliliğinden memnun kalmadığı bildirildi.

Apple'ın önümüzdeki yıl iki telefon daha piyasaya sürmesi bekleniyor. Bunlardan biri 4.7 inç LCD kullanan iPhone SE 2 diğeri ise 6.1 inç OLED ekranlı Pro olmayan iPhone 12 modeli. Şirket, Pro modellerin aksine, iPhone 12 için OLED panellerini Samsung ve LG'den temin edecek. Yani 6.1 inçlik telefonda Y-OCTA teknolojisi olmayacak ve bu telefonlar için BOE, tedarikçi olacak gibi görülüyor.

Samsung, Galaxy Note7'den bu yana Y-OCTA panellerini kendi telefonlarında kullanıyor. Galaxy S8 de yeni ekran teknolojisine geçiş yaparken, daha büyük ekranlı S8+ eski panellerle üretildi.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/apple_may_use_samsung_oled_panels_exclusively_for_the_2020_iphone_pro_models-news-40302.php
17
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
5
3
2
1