Araştırmacılar, Bataryayı Öldürmenin 9 Yolunu Sergiledi

43
16
5
2
1
Araştırmacılar, bataryaları tamamen işlevsiz hale getirmek için oldukça garip ve tehlikeli yöntemler denedi ve dokuz yolu gözler önüne serdi. Bizim yaptığımız sağlamlık testi videolarından ise haberleri olup olmadığı bilinmiyor.

Sandia Ulusal Laboratuvarlarındaki araştırmacılar, bizim sağlamlık testi ekibimizden ve Boston Dynamics’ten sonra bir elektronik cihaza en gaddar davranan 3. ekip olmaya adaylığını koydu. Ekip, talihsiz bataryaları çeşitli yöntemlerle yok etti. 

Lityum iyon bataryaları hemen her sektörde kullanılıyor. Bu bataryaları cep telefonlarında, bilgisayarlarda, medikal cihazlarda, elektrikli otomobillerde ve hemen her yerde görebiliyoruz. Her geçen gün bu bataryalar daha güçlü hale gelse de ne kadar dayanıklı olduklarına dair bir test durumu söz konusu değil. 

lityum-iyon-bataryalar

Araştırmacılar, öncelikli olarak bataryaların normal şartlar altında maruz kalacağı düşme, ezilme, ısınma gibi şartları kontrol etseler de sonlara doğru, kullanılan malzemelerin doğal dayanıklılık sınırları içerisinde test edildi. Araştırmacılar, daha sağlam malzemelerin kullanılması halinde bu limitleri yukarı çekebileceklerini belirtiyorlar.

Bataryalara uygulanan acımasız sağlamlık testlerini bu bağlantıdaki videolarda görebilirsiniz.

Kaynak : https://techxplore.com/news/2019-08-ninth-battery.html
43
16
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
43
16
5
2
1