Aslan Kral, Tüm Zamanların En Çok Hasılat Yapan Animasyon Filmi Oldu

30
20
4
3
1
Disney'in günümüz teknolojilerini kullanarak yeniden vizyona taşıdığı animasyon filmi Aslan Kral, dünyanın en çok hasılat yapan animasyon filmi olmayı başardı.

İlk olarak 1994 yılında yayınlanan ve yayınlandığı dönemde yediden yetmişe herkesin favori filmleri arasına girmeyi başaran Disney'in animasyon filmi Aslan Kral, günümüz teknolojileri kullanılarak yeniden hazırlandı ve temmuz ayında vizyona girdi.

Vizyona girmesinden kısa bir süre sonra tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok ciddi bir sinemasever kitlesi tarafından izlenen ve rekor üzerine rekor kırmayı başaran Aslan Kral, şimdi yeni bir rekorun daha sahibi oldu.

aslan kral

2013 yılında yayınlandığında sinema sektörüne yıldırım gibi düşen ve dünyanın en çok hasılat yapan animasyon filmi olmayı başaran "Frozen" veya ülkemizde bilinen ismiyle "Karlar Ülkesi" o dönem 1.2 milyar dolar gelir elde etmeyi başarmıştı. Bu rekor şimdi, Aslan Kral tarafından kırıldı.

Aslan Kral'ın 2019 versiyonu geçtiğimiz hafta sonu itibarıyla brüt 1.3 milyar dolar elde ederek tarihin en çok kazanan animasyon filmi olmayı başardı.

Oyuncu kadrosunda dünyaca ünlü şarkıcı Beyonce'un da yer aldığı Aslan Kral, hala vizyonda ve sahip olduğu bu rekoru iyiden iyiye artırmaya devam edeceğe benziyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/the-lion-king-overtakes-frozen-as-disneys-biggest-animated-movie-ever/
30
20
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
30
20
4
3
1