Atak Helikopteri İçin Hazırlanan Oyun 'Operasyon: ATAK' iOS ve Android İçin Yayınlandı

62
40
8
7
6
TUSAŞ, OTTO Games isimli bir oyun şirketiyle iş birliği yaparak Türk savunma sanayisine yönelik ikinci oyunu piyasaya sürdü. Operasyon ATAK ismiyle TEKNOFEST etkinlikleri kapsamında tanıtılan oyun, tanıtımların ardından kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Atatürk Havalimanı yerleşkesinde başlayan TEKNOFEST etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında çeşitli ürünlerin tanıtımları yapılıyor. TEKNOFEST etkinliklerine damgasını vuran tanıtımlardan bir tanesi ise Türkiye'nin göklerdeki yeni gücü Atak helikopteri ile ilgili.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üzerinde çok ciddi çalışmaların yürütüldüğü Atak helikopteri, son birkaç yıldır Türk Hava Kuvvetleri tarafından aktif olarak kullanılıyor. Atak helikopterini hem Türkiye hem de diğer ülkelere daha iyi tanıtmak isteyen TUSAŞ, OTTO Games isimli bir şirketle el ele vererek Atak helikopterine ait bir mobil oyun geliştirdi. TEKNOFEST etkinlikleri kapsamında yapılan tanıtımların ardından oyun, mobil platformlar için piyasaya sürüldü.

Operasyon Atak

"Operasyon ATAK" ismiyle hem Android hem de iOS platformları için piyasaya sürülen oyunda oyunseverlere, Atak helikopteriyle yapılabilecek bazı görevler veriliyor ve bu görevlerin başarıyla tamamlanması isteniyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan OTTO Games'in kurucu ortaklarından Mustafa Eyyüp Karataş, savunma sanayisi ile oyun sektörünü birleştirmek için bir yıldır çalışmalar yürüttüklerini ve bu yolda TUSAŞ'la ilerlediklerini ifade etti.

Operasyon ATAK'la ilgili de konuşan Karataş, oyunu helikopterin mekaniklerine tamamen uygun bir şekilde geliştirdiklerini söyleyerek, helikopterin bir pilot ve bir de topçu olmak üzere iki farklı şekilde yönlendirilebileceğini açıkladı.

İşte Operasyon ATAK'tan bazı ekran görüntüleri

Operasyon ATAK

Operasyon ATAK

Operasyon ATAK, şu an için hem Google Play Store hem de AppStore üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Oyunu indirmek isterseniz hemen aşağıda bulunan kısımlardan kullandığınız cihaz için uygun olan versiyonunu indirebilirsiniz.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/atak-helikopteri-telefonlara-iniyor/1588204
62
40
8
7
6
Emoji İle Tepki Ver
62
40
8
7
6