Audi, Formula 1'e Girdiğini Resmen Duyurdu! (Ama Kendi Takımı Olmayacak)

16
3
2
1
0
Audi, Formula 1'e Girdiğini Resmen Duyurdu! (Ama Kendi Takımı Olmayacak)
Alman otomobil devi Audi, Porsche'nin ardından Formula 1 dünyasına giren ikinci yeni isim oldu. Audi'nin Formula 1'de nasıl bir görev alacağı ve bu dünyaya ne zaman gireceği de açıklandı.

Son yıllarda iki Alman otomobil devi Porsche ve Audi, motorsporlarının zirvesi Formula 1’e katılacağı iddiasıyla sık sık gündeme geliyordu. Porsche, Formula 1’e katılacağını geçtiğimiz aylarda açıklamışken Audi de son haftalarda buna işaret eden bazı gelişmelerle haberlere başlık olmuştu. Beklenen duyuru en sonunda bugün geldi.

Audi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla birlikte Formula 1’e girişini resmen duyurdu. “Future Is An Attitude  (Gelecek Bir Tutumdur)” sloganına yer veren şirket, paylaştığı gönderide bir Formula 1 aracına da yer verdi. Audi’nin F1’e verdiği yeşil ışık, Formula 1’in paylaştığı haberle birlikte kesinleşti. 

Audi’nin Formula 1’e giriş paylaşımı:

“Daha fazla halka geliyor. Bu alanı izleyin…”

Audi, paylaşımında yer verdiği araç hakkında da önemli bir açıklamada bulundu. Şirket, fotoğrafta görülen Formula 1 aracının bir konsept olduğunu açıkladı ve henüz üretilmediğini paylaştı. 

Peki, Audi Formula 1’de nasıl bir rol oynayacak?

Porsche gibi Volkswagen AG bünyesinde yer alan Audi, yine kardeş markasıyla aynı şekilde Formula 1’de araç üretmeyecek, ayrı bir takım olmayacak. Şirket, yalnızca Formula 1 araçları için güç ünitesi tedarikçisi olacak. Yani şirket, bir Formula 1 takımıyla anlaşarak bu takımın araçları için özellikle motor kısmında rol oynayacak. Audi, bu takımın hangi takım olacağınıysa henüz paylaşmadı.

Audi’yi Formula 1 sahasında ne zaman göreceğiz?

Audi, Formula 1’deki rolünü 2026 sezonuyla birlikte oynamaya başlayacak. 2026 sezonuyla birlikte Formula 1, özellikle motor bölümünde birçok düzenlemeye ev sahipliği yapacak. Yeni sezonda V6 içten yanmalı motor mimarisi korunurken, elektrikli motorlardan elde edilen güç artacak. Araçlarda kullanılacak yakıt ise %100 sürdürülebilir yakıt olacak.

16
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
2
1
0