Formula 1'in "Gülen Yüzü" Daniel Ricciardo, McLaren'a Veda Ediyor

6
1
1
1
1
Formula 1'in en popüler isimlerinden biri olan ve semaptik hareketleriyle tanınan Avustralyalı sürücü Daniel Ricciardo'nun 2022 yılından sonra McLaren takımında olmayacağı açıklandı.

Netflix'te yayınlanan Formula 1: Drive to Survive'ın, ekran süresine bakılırsa iki tane "başrolü" bulunur, Daniel Ricciardo ve Günther Steiner. Son haberlere bakarsak bu iki isim, gelecek yıl Haas çatısı altında bir araya gelebilir. 

McLaren takımı ve Daniel Ricciardo, 2022 yılının sonunda yollarını ayırmak üzere anlaşmaya vardı. Alınan karar sonucunda sözleşmesi bitmeden önce takımdan ayrılacak olan Ricciardo'nun Haas'a gidebileceği konuşuluyor. 

McLaren günleri sona erdi

daniel ricciardo

Bir dönem Red Bull Racing takımında da yer alan Daniel Ricciardo, daha sonra kariyerinde 2019 yılında Renault ile anlaşmış, 2021 sezonundan itibaren 3 yıllığına kendisini McLaren'a bağlayan sözleşmeye imza atmıştı. Avustralyalı pilotun McLaren'da başarılı olmasi beklense de, Ricciardo beklenen performansı bir türlü sergileyemedi. 

McLaren takımı Ricciardo'dan beklediği katkıyı alamayınca iki taraf arasındaki ilişkiler kopma noktasına gelmişti. Her ne kadar daha önce sözleşmesini tamamlamak istediğini belirtmiş olsa da Ricciardo, bugün yaptığı açıklama ile sezon sonunda takımdan ayrılacağını duyurdu. Dördüncülük yarışında Alpine'den 5 puan geride olan takım, dördüncü olması durumunda sene sonunda çok daha büyük bir para ödülü alacak.

Her ne kadar İtalya GP'de elde ettiği galibiyetle McLaren'ın galibiyet hasretini sonlandırmış olsa da araca bir türlü alışamayan Ricciardo, maksimum sürüşe ulaşmakta da zorlandı. Takım arkadaşı Lando Norris'in arkasında kalan pilotun formsuzluğu da ayrılık kararında etkili oldu. 

McLaren'ın önümüzdeki yıl boş kalacak olan koltuğu, Alpine ile anlaşamayan Oscar Piastri ile doldurması bekleniyor. Ricciardo'nun ismi ise F1 kulislerinde Haas ile anılıyor. İddialara göre Ricciardo önümüzdeki yıl için alması gereken maaşı da McLaren takımından alacak ve istediği takımda yarışmak için özgür olacak. Bu durumda tercihinin yakın zamanda görüştüğü Gunther Steiner'ın yönettiği Haas takımı olabileceği belirtiliyor. Öte yandan alınan bu sözleşme fesih kararının yürürlüğe girebilmesi için F1 Sözleşmeleri Tanıma Kurul'ndan onay alması gerekiyor.

Kaynak : https://tr.motorsport.com/f1/news/resmi-mclaren-ve-ricciardo-2022-sonunda-ayrilik-konusunda-anlasti/10357170/
6
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
6
1
1
1
1