Audi ve Volkswagen, Yolda Ciddi Sorunlara Yol Açabilecek Bir Hata Nedeniyle 200 Binden Fazla Aracı Geri Çağırdı

4
2
2
0
0
Alman otomobil firmaları Audi ve Volkswagen, kusurlu oldukları gerekçesiyle 230 bin aracını geri çağırdı. Bu araçlar arasında çok tercih edilen bazı modeller de yer alıyor.

Volkswagen ve Audi, ABD Ulusal Otoban Trafik Güvenlik İdaresi (NHTSA) tarafından bir kez daha görüşmeye davet edilirken, iki firmanın toplamda 230 bine yakın aracı geri çağırması yönünde karar alındı. Geri çağırmanın nedeninin ise bazı popüler modellerdeki yaşanan nadir ama kronik sorunlar olduğu ortaya çıktı. 

Geri çağrılan toplam 225 bin 704 otomobilin lastik basıncı izleme sistemi (TPMS) ve bilgi eğlence ekranı voltaj regülatöründe sorun olduğu belirtildi. Bu sorunları yaşayan araçlar, araçların alındığı otomotiv mağazalarında düzeltilecek. 

İşte geri çağrılan o araçlar

audi ve vw

Volkswagen

  • 2019: VW Tiguan LWB, VW Golf Alltrack, VW Golf R, VW Golf Sportswagen; Audi Q3, Audi A3 Cabriolet 
  • 2019 & 2020: VW Atlas, VW Golf, VW Golf GTI, VW Jetta, VW Jetta GLI; Audi A3
  • 2020 & 2021: VW Atlas Cross Sport
  • 2021: VW Atlas

Audi

  • 2021 & 2022: A6 Allroad, A8, E-Tron
  • 2022: A3, A4, A4 Allroad, A5 Coupe and Cabriolet, A6, A7, E-Tron GT, Q3, Q7, Q8, RS Q8, RS6, RS7, S3, S4, S5 Coupe and Cabriolet, S6, S8, SQ7, SQ8

Lastik basıncının düşüşü sebebiyle verilmesi gereken uyarı sürücüye zamanında aktarılmıyor.

Volkswagen

Volkswagen için geri çağırmaya neden olan TPMS sorununda, nadir bir şekilde dört lastiğin birden basıncının düşmesi durumunda aracın sistemleri, yasal olarak belirlenen sürede sürücüye haber veremiyor. Güvenlik yönetmeliklerine göre aracın, basınç düşüşü tehlike arz etmeye başlamadan önce sürücüsüne haber vermesi gerekiyor. Bu da yaklaşık 20 dakikalık bir süre anlamına geliyor. 

Audi modellerinde TPMS sorunu olmasa da bilgi-eğlence ekranındaki sorunun düzeltilmesi gerekiyor. Hatalı voltaj düzenleyici, orta konsoldaki ekrana araç durdurulduğu zaman zarar verebiliyor. Bu durumun ardından araç yeniden çalıştırıldığında ise ekran çalışmıyor. Haliyle arka kameradan gelen görüntü de ekrana yansımıyor. Audi bayileri, ihtiyaç halinde orta konsolu tamamen değiştirmeyi kabul ediyor. 

Konuyla ilgili olarak geri çağrılan araçların sahiplerine mektupla bilgi verilecek. Audi’nin mektup gönderme süreci 25 Aralık’a kadar tamamlanacak. Daha fazla sayıda araç çağırması gereken Volkswagen’de ise bu süre 30 Aralık’ı bulacak. 

Kaynak : https://www.autoblog.com/2022/11/06/vw-audi-recall-tire-pressure-rearview-camera/
4
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
2
0
0