Avrupa'da Nüfusun Ne Kadarının Koronavirüs Aşısı Olduğu Açıklandı

23
8
5
3
0
Avrupa Birliği yetkilileri, 18 yaş ve üzerinde olan kişilerin yüzde 70'inin en az bir doz koronavirüs aşısı vurulduğunu açıkladılar. Böylelikle ABD ve diğer ülkeleri geride bıraktıklarını ifade eden yetkililer, aşılama sürecinin tüm hızıyla devam ettiğini belirttiler.

Koronavirüs pandemisine karşı en güçlü koz olan aşılama, dünya genelinde adeta bir savaşa dönüşmüş durumda. Ülkeler, bir an önce süreci tamamlayarak pandemi belasından kurtulmaya ve önlerine bakmaya çalışıyor. Gelen son haberlerse Avrupa Birliği'nin bu noktada hedeflediği ilk noktaya ulaştığını gözler önüne seriyor. 

Avrupa Birliği yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, 18 yaşını geçmiş olan her bireyin yüzde 70'inin en az bir doz koronavirüs aşısı vurulduğu ifade edildi. Bu oranın ABD'de yüzde 69 seviyelerinde kaldığını söyleyen yetkililer, Avrupa Birliği'nin aşılama konusunda diğer tüm ülke ve birlikleri geride bıraktığını belirttiler. Türkiye'deki durum nasıl derseniz, henüz biraz daha zamana ihtiyacımızın olduğunu söyleyebiliriz.

Avrupa Birliği, aşılama konusunda sonradan açıldı

Avrupa Birliği

Avrupa Birliği ülkeleri, aşılama sürecinin başlangıç aşamasını pek de iyi yönetememişlerdi. Örneğin ABD, şubat ayının başında nüfusunun yüzde 10'unu çoktan aşılamış durumdaydı. Avrupa Birliği ülkeleri ise bu orana ancak mart ayı sonunda ulaşabildi. Gelinen son noktada ise Avrupa Birliği'nin çok daha iyi bir durumda olduğunu görüyoruz. Umuyoruz ki benzer açıklamalar, yakın bir gelecekte Türkiye'de de yapılır. Türkiye demişken, ülkemizdeki aşılama miktarı ne durumda?

Türkiye'deki aşılama süreciyle ilgili son veriler

COVID-19

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan covid19.saglik.gov.tr sitesinden aldığımız verilere göre Türkiye'de birinci doz koronavirüs aşısı yapılmış olan kişi sayısı, 39 milyon 963 bin 479. TÜİK'in 2020 sonunda açıklanan verilerine göre ise toplam nüfusumuz, 83 milyon 614 bin civarında. Bunlara kayıtlı ve kayıtsız mültecileri de eklediğimizde, çok daha yüksek bir nüfusa sahip olduğumuz aşikar. Bu verileri oranladığımızda ise Türkiye'nin toplam nüfusundaki aşılama oranının yüzde 50'ye bile ulaşamadığını görüyoruz. Ancak 18 yaş ve üzeri vatandaşları baz aldığımızda, en az 1 doz aşı uygulanan vatandaş oranının yüzde 64,38 olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/jemimamcevoy/2021/07/27/the-eu-just-hit-its-70-vaccination-target-heres-how-it-overcame-a-slow-start-and-passed-the-us/?sh=292446c42762
23
8
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
23
8
5
3
0