Bugatti, Bu Zamana Kadarki En Ucuz Modeli Baby Bugatti II'nin Üretimlerine Başladı

34
17
4
2
0
Bugatti, geçtiğimiz yıl Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttığı bu zamana kadarki en ucuz modeli Baby Bugatti II modelinin üretimlerine başladı. Şirket, yalnızca 500 adetle sınırlı olacak araçlardan birkaçının hâlâ erişilebilir olduğunu söylüyor.

Lüks otomobil üreticisi Bugatti, şimdiye kadarki en ucuz modelini geçtiğimiz yılki Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtmıştı. Baby Bugatti II adı verilen bu araç, şirketin 1920'lerde üretilen ikonik yarış arabası 1924 Type 35’in dörtte üç ölçekli bir kopyası olarak biliniyor ve yalnızca 500 adetle sınırlı tutuluyor.

Geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada toplam 500 adetle sınırlı olan otomobilin yalnızca üç hafta içerisinde tükendiğini söyleyen lüks otomobil üreticisi, bazı müşterilerin koronavirüs salgını nedeniyle aracı almaktan vazgeçtiğini, bu sebeple hâlâ birkaç aracın erişilebilir olduğunu belirtti.

Baby Bugatti II'nin üç farklı versiyonu bulunuyor:

Baby Bugatti II

Temel modelde 1,4 kWh batarya ve kompozit gövdeye sahip olan Baby Bugatti II'nin toplamda üç farklı versiyonu bulunuyor. Bunların arasında bir üst model olan Vitesse modeli karbon fiber gövde, 2,8 kWh pil paketi ve daha yüksek performansa olanak tanıyan yükseltilmiş bir güç aktarma organına sahip olarak geliyor.

Versiyonların arasında en tepede ise koleksiyoncuları hedefleyen Pur Sang modeli yer alıyor. Vitesse'de bulunan aynı güç organına sahip olan bu modelde, farklı olarak el ile şekillendirilmiş alüminyum gövde bulunuyor. Şirket, bu gövdeyi oluşturmak için kullanılan tekniklerin, 1920'lerdeki Type 35'i oluşturmak için kullanılan teknikle aynı olduğunu ve her bir alüminyum gövdenin 200 saatten fazla sürede oluşturulduğunu söylüyor.

Baby Bugatti II neler sunuyor?

Baby Bugatti II

Arkadan çekişli olan Baby Bugatti II'nin tüm versiyonlarında limitli kaymalı diferansiyel, yüksek performanslı hidrolik frenler ve seçilebilir sürüş modları yer alıyor. Bu noktada acemi modda 20 km/s hız ve 1,3 beygir güç, uzman modda ise 50 km/s hız ve 5,4 beygir güç üretilirken, tepe modellerinin her ikisinde de 13,4 beygir güç seçeneği bulunuyor.

Hız anahtarı sayesinde saatte maksimum 70 kilometre hıza ulaşabilen tepe modeller, ayrıca sürücünün ağırlığına bağlı olarak altı saniye gibi kısa bir sürede 0'dan 60 kilometre hıza ulaşabiliyor. 33 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulan giriş modelinin, 'dikkatli bir sürüş' ile 25 kilometreye kadar menzile sahip olduğu da belirtiliyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/baby-bugatti-ii-enters-production-and-a-few-are-still-available-26630640/
34
17
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
34
17
4
2
0