'Bedava Oyun' Söylemiyle Steam Hesabı Çalan Akılalmaz Dolandırıcılık Yöntemi

55
13
13
5
3
Steam kullanıcıları, büyük tehlike altında. Bedava oyun dağıtıyor gibi gözüken bazı internet siteleri, kullanıcıların hesaplarını ele geçiriyor. Siz de haberimizdeki detaylara göz atarak kendi Steam hesabınızı koruma altına alabilirsiniz.

Bilgisayar oyunları, zaman zaman düzenlenen fırsatlar ile oyun tutkunlarına ücretsiz olarak dağıtılıyor. Bu fırsatları sıkı sıkıya takip eden oyunseverler ise ücretsiz oyunları hemen edinmek istiyorlar.

Oyuncular, oyun kütüphanelerini bu ücretsiz dağıtımı gerçekleştirilen oyunlar sayesinde kolayca büyütebiliyorlar. Ne var ki bahsi geçen dağıtımları gerçekleştiren her site güvenli değil.

Dolandırıcı sitelere dikkat:

Yeni ortaya çıkan kötü amaçlı bir sitenin, bedava oyun fırsatı için siteye giriş gerçekleştiren kullanıcıların hesaplarını ele geçirdiği ve bu kullanıcıların arkadaşlarına mesaj gönderdiği ortaya çıktı.

Arkadaş listesindeki kişilere gönderilen mesajlarda verilen link ile kullanıcıların bir oyunu verilen kod ile ücretsiz şekilde edinebileceği söylemleri yer alıyor.

İletilen internet sitesi bağlantısına tıklayan kişiler http://steam****.f**/?ref=f**eg**e, adresine yönlendiriliyorlar. Bu site ise saldırgan kişinin o an çalışıyor olan dolandırma amaçlı başka bir sitesine yönlendirme yapıyor.

Açılan pencere, kendisini gerçekten de bedava oyun dağıtan bir site gibi gösteriyor. Edinmek istediği oyunu seçen kişi, buradan oyunun anahtarını almak için butona tıklıyor.

Kötü amaçlı internet sitesinin asıl oyunu burada devreye giriyor. Butona tıklayan kullanıcıların hesaplarına oyunların eklenebilmesi için Steam hesaplarına giriş yapmaları isteniyor.

Bu noktada saldırgan kişi amacına ulaşmış oluyor ve kullanıcının hesabını tamamen ele geçiriyor. Doğrulama penceresi dahi saldırgan tarafından üretilen ve kullanıcıya gerçekmiş gibi sunulan site, kullanıcıdan bilgileri aldıktan sonra arka planda Steam hesabını ele geçirme işlemlerini gerçekleştiriyor. Siz de böyle bir mesajla karşılaşmanız durumunda herhangi bir bağlantıya tıklamadan mesajı silerek hesabınızı koruma altına alabilirsiniz.

Kaynak : https://www.bleepingcomputer.com/news/security/steam-accounts-being-stolen-through-elaborate-free-game-scam/
55
13
13
5
3
Emoji İle Tepki Ver
55
13
13
5
3