BenQ, Yeni Monitörlerinde Kindle Benzeri Bir Okuma Modu Sunacak

8
0
0
0
0
BenQ, yeni çıkacak iki monitöründe Kindle benzeri okuma cihazlarındaki gibi okuma modunu kullanıcılara sunacak.

BenQ, Ağustos ayında ilginç bir özelliğe sahip olan 24 ve 27 inçlik iki monitörü piyasaya sürecek. Tayvan merkezli teknoloji devinin GL2480 ve GL2780 model isimleriyle piyasaya süreceği monitörlerin fiyatları sırasıyla 150 ve 180 dolar olacak. Her ikisi de BenQ’nun 'ePaper Mode' adı verilen okuma moduyla birlikte gelecek ve bu, ekranların bir Amazon Kindle veya başka bir elektronik okuyucu gibi olmasını sağlayacak.

EPaper Mode'u ile BenQ, kullanıcılara makaleleri, belgeleri ve diğer metin ağırlıklı içerikleri okumaları için daha az göz yorucu bir yol sunuyor. Ekran üzerinden etkinleştirilen özellik (OSD), gözler için daha 'rahatlatıcı' bir deneyim sunmak adına mavi ışıkları azaltıyor. BenQ, ayrıca bu özelliği gelecekteki modellerinde de kullanmayı hedefliyor.

BenQ, her biri 1 ms tepki süresi ve 75 Hz yenileme hızına sahip bu yeni ekranlar için hızlı TN panel teknolojisini tercih etti ancak şirket, AMD FreeSync veya Nvidia G-Sync yokluğunda bu monitörlerin daha çok sıradan oyunculara hitap edeceğini belirtiyor.

GL2480 ve GL2780’in öncekilerine kıyasla üç tarafı daha ince olan çerçevelere sahip olduğu görülüyor. Cihazlar, düşük fiyatlarına rağmen kullanıcı deneyimini artıracak ince ayrıntılarla süslenmiş. Buna kabloları gizlemek için eklenen kısım örnek verilebilir. Ayrıca plastik olmasına rağmen dokulu olan yüzeyin daha gösterişli bir hava katması, kullanıcıların hoşuna giden bir özellik olabilir.

Her iki monitör de kırmızı ve yeşili görmekte zorlanan kullanıcılar için kullanışlı bir erişilebilirlik özelliğine sahip. OSD aracılığıyla, GL2480 ve GL2780 kullanıcıları gözleriyle en uyumlu görüntüyü almak için kırmızı veya yeşil bir filtreyi açabilir. Bu özellik, şimdilik ‘Color Weakness Mode’ (Renk Zayıflık Modu) olarak isimlendirilse de BenQ, bunun için yeni bir isim arayışında olduklarını belirtiyor.

Kaynak : https://www.tomshardware.com/news/benq-gl2480-gl2780-epaper-monitors-specs-price,39653.html
8
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
0
0
0
0