Bilime Göre Neden Günde 4 Kez Çay İçmeliyiz?

35
22
10
5
0
Bilim insanlarının yaptıkları son araştırma, günde en az 4 kez çay içmenin sağlıklı olduğunu ortaya koyuyor. 60 yaş üzerindeki 36 kişiyi 3 yıl boyunca inceleyen bilim insanları, çay içmeyi alışkanlık haline getirmiş olan bireylerin beyinlerinin daha sağlıklı olduğu sonucuna ulaştılar.

Sağlıklı yaşam, bilim insanlarının her zaman üzerinde çalıştığı bir konu olmuştur. Üstelik bu konu, sadece günümüz değil antik çağ dönemine ait insanlarca da sık sık tartışılan bir meseledir. Yapılan son bir araştırma ise günde 4 bardak çay içmenin sağlıklı bir yaşamın anahtarı olduğunu ortaya koyuyor.

Çayın dünya üzerinde çok eski bir geçmişi var. Milattan önce 2737 yılına kadar uzanan bu tarih, Çin'in efsane imparatorlarından olan Shennong'un, içerisinde kuru bir yaprak olan suyu yanlışlıkla içmesiyle başlamıştır. Shennong, bilmeden içtiği yeşil çayın tadını "ferahlatıcı" olarak tanımlar ve o dönemlerde Çin'in en zenginleri tarafından içilen bir içecek haline gelir. Milattan sonra 800 yılına gelindiğindeyse Çin'in popüler yazar ve çay ustalarından olan Lu Yu, klasik siyah çayla ilgili bir kitap yazar ve çay bu şekilde nesiller boyunca aktarılarak günümüze kadar gelir.

Çay

"Aging" isimli bilimsel bir dergide yayımlanan son araştırma, bilim insanlarının üç yıllık çalışmalarının sonuçlarını paylaşmakta. Yapılan çalışmalara göre, çay içmeyi bir alışkanlık haline getirerek düzenli olarak çay içmek, yaşamın ilerleyen dönemlerinde daha sağlıklı bir beyne sahip olunmasını sağlıyor.

Araştırmacıların 2015 yılında başlatmış oldukları çalışma, 60 yaş üzerindeki 36 kişiyi kapsıyor. Bilim insanları üç yıl boyunca bu insanların genel sağlık durumlarını, fiziksel becerilerini ve psikolojik durumlarını incelediler. Yapılan incelemeler sonucunda 25 yıl boyunca günde en az dört bardak klasik, yeşil veya oolong çayını içmiş olan kişilerin beyin sağlıklarının daha iyi bir düzeyde olduğu sonucuna varıldı. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan araştırmanın ortak yazarlarından Feng Lei, yaptıkları çalışmaların sonucunda düzenli olarak çay içmeyin yaşamın ilerleyen dönemleri için faydalı olduğunu ifade etti. Çay yapraklarının içerdiği maddelerin faydasının bugüne dek defalarca ortaya çıkartıldığını ifade eden Lei, yaşlılık dönemlerinde daha sağlıklı bir beyne sahip olmak isteyen kişilerin, ulaşılması hem fazlasıyla kolay hem de ucuz olan çay yapraklarından faydalanabileceklerini belirtti.

Kaynak : https://www.theladders.com/career-advice/real-men-understand-these-3-truths-about-life
35
22
10
5
0
Emoji İle Tepki Ver
35
22
10
5
0