1. Dünya Savaşı'ndan Kalma, 107 Yaşındaki Lensle Video Çekildi

77
28
0
0
0
1. Dünya Savaşı'ndan Kalma, 107 Yaşındaki Lensle Video Çekildi
Kodak, 1912 yılında Vest Pocket adlı kamerasını üretmişti. Ancak kamera, daha çok dünyanın en büyük savaşlarından bir tanesi olarak da görülen Birinci Dünya Savaşı’nda asker kamerası olarak kullanılmıştı. İşte bu kameralardan bir tanesinin lensi bulundu ve bu lensle çeşitli görüntüler çekildi. Çekilen görüntülerin de oldukça etkileyici olduğunu söylemek gerekiyor.

Weird Lens Musem küratörü olan Mathieu Stern, antika değeri taşıyabilecek oldukça eski bir kamera buldu. Stern, bu kamerayla ilgili düşüncelerini şöyle açıkladı:

“Bu lens, 100 yılını karanlıkta geçirmiş. Yakaladığı son şey Birinci Dünya Savaşı’nın korkunçlukları olmalı. Bence artık bunu daha aydınlık ve parlak şeyler için kullanmanın vakti. Bu, Kodak Vest Pocket kamera lensini bazı test görüntüleri çekmek için beraberimde Viyana’ya (Avusturya) getirdim. Açıkçası ekranımda gördüğüm görüntünün kalitesi ve keskinliği konusunda hayrete düştüm.”

Yukarıdaki videoda izleyebileceğiniz bu Vest Pocket Kamera, ilk olarak 20. yüzyılın başlarında 1912 yılında Amerikalı Kodak şirketi tarafından üretiliyor. Boyutu ise günümüz akıllı telefonlarından biraz daha büyük. Birinci Dünya Savaşı’na denk gelen o yıllarda Vest Pocket, bir asker kamerası haline geliyor.

100 yıldır gün yüzü görmeyen bu lens, günümüz modern kameralarından bir tanesine takılıyor ve videoda da izleyebileceğiniz görüntüler elde ediliyor. Açıkça söylemek gerekirse elde edilen görüntüler oldukça tatmin edici.

Eski, kaplanmamış bu cam, kontrast konusunda biraz verimsiz. Etkileyici bir şekilde, ışığı ve gölgeyi ince bir menzilin içerisine sıkıştırıyor. Bu, 1960’lı yıllarda bir sorun olsa da günümüzde oldukça verimli bir özellik.

Vest Pocket ile çekilen görüntüler hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu kamera lensiyle çekilen görüntüler sizi de etkilemeyi başardı mı? Fikir ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://boingboing.net/2019/07/24/adapting-a-100-year-old-lens-t.html
77
28
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
77
28
0
0
0