Popüler Android Emülatörü BlueStacks'ın CEO'su, Windows 11'in Yeni 'Android' Özelliğini Eleştirdi

129
16
9
4
2
Popüler Android emulatörü olan BlueStacks’ın CEO’su Rosen Sharma, Windows 11’in Android uygulamalarını çalıştırması hakkında konuştu. Sharma, önce övgülerini dile getirirken daha sonrasında eleştirilerini ve şüphelerinden bahsetti.

Dün tanıtılan Windows 11’in kendi içinde Android uygulamalarını çalıştıracağı açıklanmıştı. Pek çok insan bunun BlueStacks gibi emulatörlerin sonunu getireceğini konuşurken, BlueStacks CEO’su bu özellik hakkında açıklama yaptı.

Tanıtımda Microsoft’un açıklamasına göre bu sistem “Intel Bridge” adı verilen yazılım sayesinde olacak. Bu yazılım sayesinde Windows kullanıcıları ek bir yazılıma ihtiyaç duymadan Android uygulamalarını Windows 11’li cihazlarında kullanabilecek.

BlueStacks CEO’su önce övdü, sonra gömdü:

BlueStacks 5

Popüler Android emulatörü BlueStacks’ın CEO’su Rosen Sharma, Android Authority sitesinde verdiği röportajda “BlueStacks, Android uygulamalarını PC’de çalıştırma konusunda öncü bir firma, bize göre Android kullanıcıları ve oyuncuları kısıtlanmamalı. Microsoft’un Android uygulamalarını Windows’un içinde çalıştıracağı haberini sevinçle karşıladım” diyerek Microsoft’a övgülerini dile getirdi.

Daha sonrasın Sharma, bu sistem hakkındaki beklentilerinden bahsetti. Sharma, “Biz Android oyuncularının tam olarak nelere ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyoruz. Klavye ve fare desteği gibi hayati önem taşıyan konular için özel bir Android teknolojisi geliştirdik. Başlangıç için Windows’un dokunmatik desteği olmayan cihazlarında bu uygulamaları sorunsuz bir şekilde çalıştırması gerekmekte. Makinelerin farklı işlemcileri ve donanımları için düzenlemeler yapmalı. ABD’de çalışan sistem Brezilya’da çalışmayabilir. BlueStacks için durum böyle değil. Ayrıca hangi uygulamaların destek vereceği de muamma” diyerek bu sistem hakkındaki endişelerini belirtti.

Sharma’nın eleştirileri doğru olabilir

Windows 11 Uygulama Desteği

Aslına bakarsanız Sharma çok doğru bir noktaya parmak basmış. Windows 11, Android uygulamalarını desteklese bile geliştiricilerin uygulamalar için bazı düzenlemeler yapması gerektiği kaçınılmaz bir gerçek. Bazı uygulamalar için ufak ayarlamalar gerekirken bazı uygulamaların belki de baştan yazılması gerekebilir.

BlueStacks’ın ana özelliklerinden olan klavye fare desteğinin Windows 11’de olup olmayacağı bilinmiyor. Acaba Microsoft bu özelliği kendisi mi ekleyecek yoksa oyun geliştiricilerinin mi eklemesi gerekecek?

Microsoft’un bu özelliği hakkında kafalarda onlarca soru işareti mevcut. Neyse ki bu soruların cevapları için çok fazla beklemeyeceğiz. Bildiğiniz üzere Windows 11’in geliştirici güncellemesi önümüzdeki hafta Windows Insider kullanıcıları için yayınlanacak.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/bluestacks-comments-android-windows-1239331/
129
16
9
4
2
Emoji İle Tepki Ver
129
16
9
4
2