Windows 11, Önümüzdeki Hafta Windows Insider’a Geliyor: Peki, Nasıl Test Edebilirsiniz?

59
5
2
2
1
Windows 11’in özellikleri, önümüzdeki haftadan itibaren Windows Insider kullanıcıları için yayınlanmaya başlayacak. Bu sayede kullanıcılar bu yeni özellikleri test edebilecek.

Özellikle son zamanlarda tanıtılan ve ortaya çıkan bilgilerden sonra Microsoft’un yeni işletim sistemine olan ilgi oldukça fazlaydı. Bugün tanıtılan Windows 11 ise yeni özellikleri ve tasarımı ile çoğu kullanıcının beğenisini kazanmış durumda.

Microsoft, Windows 11’in önümüzdeki sonbahar döneminde yayınlanacağını açıkladı ancak bazı kullanıcılar bu yeni özellikle hemen denemek ve test etmek istiyor. İyi haber şu ki Windows 11, Windows Insider programına geliyor.

Windows 11 test edilecek

Windows 11 ekranı

Yapılan etkinlikte, Windows 11’in geliştirici ve beta sürümlerinin önümüzdeki haftadan itibaren Windows Insider programında yayınlanacağı açıklandı. Windows Insider programı, kullanıcıların en son çıkan ve deneysel özellikleri test etmelerine imkân sağlayan bir test sistemidir.

Özellikle son birkaç haftadır Insider üyelerine güncelleme gelmemesi, kullanıcılar arasında Windows 11’in Windows Insider programına geleceği dedikodularını yaymıştı. Görünen o ki kullanıcılar haklı çıktı ve Windows 11’in yeni özellikleri önümüzdeki haftadan itibaren Windows Insider kullanıcılara dağıtılmaya başlanacak.

Windows Insider programına nasıl katılabilirsiniz?

Windows Insider Katılma

Windows Insider programına katılmanın birden fazla yolu mevcut. Fakat bunun en kolay yolu direkt olarak bilgisayarınız üzerinden katılmak. Bunun için öncelikle Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarınızın “Ayarlar” menüsüne girip ardından “Güncelleştirme ve Güvenlik” sekmesine tıklamanız gerekiyor. Açılan ekranda sol taraftaki menüde en altta bulunan “Windows Insider Ayarları” sekmesine tıklayarak buradaki adımları uygulamalısınız. İşlem tamamlandıktan sonra bir sonraki Windows Insider güncellemesinde yayınlanan sürümü yine aynı sekmeden indirip kullanabilirsiniz.

Eğer bu başvuruyu bir sebepten ötürü yapamıyor ya da güncellemeleri Insider programına katılmadan deneyimlemek istiyorsanız, burada bulunan bağlantıyı kullanarak Microsoft’un resmî web sitesi üzerinden güncel ve eski Insider sürümlerini indirebilir ve bilgisayarınıza format atarak kurabilirsiniz.

Eğer bu özellikleri deneyimlemek istiyorsanız, sızdırılan Windows 11 ISO dosyasını kullanmamanızı, onun yerine Windows Insider programına katılıp bu özellikleri yasal ve en doğru şekilde deneyimlemenizi tavsiye ederiz.

Windows 11 hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/windows-11-is-coming-to-windows-insiders-next-week/
59
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
59
5
2
2
1