Microsoft, Windows 11 ile Steam ve Epic Store'u Kendi Mağazasına Dahil Etmek İstiyor

153
31
8
4
2
Microsoft’un Windows yetkilisi Panos Panay, Windows 11 mağazasına Steam ve Epic Games Store’u katmak istediklerini belirtti. Panay ayrıca Windows 11 mağazası hakkındaki hayalinden de bahsetti.

Windows 11 tanıtımında en çok dikkat çeken özelliklerden bir tanesi de Microsoft’un yenilenmiş uygulama mağazasıydı. Microsoft, bu mağazanın kullanıcılar ve geliştiriciler için daha özgür olmasının hedeflendiğini açıklamıştı.

Özellikle Amazon’un uygulama mağazasını kullanarak Android uygulamalarının indirilmesini sağlayacak olan yeni mağaza sistemi oldukça ilgi çekti. Fakat Microsoft, bu özgürlüğü bir adım ileriye taşıyıp Steam ve Epic Games Store gibi mağazaların da yeni Windows 11 uygulama mağazasında olmasını istiyor.

Daha özgür bir mağaza

Windows Store

Microsoft’un Windows ve cihaz müdürü olan Panos Panay, The Verge’e verdiği röportajda “Windows zaten halihazırda bu mağazalara ev sahipliği yapmakta. Eğer bu mağazalara Microsoft Store üzerinden ev sahipliği yapabilirsek bunu seve seve yaparız. Tabii ki diğer mağazalar da gelmek istelerse gelebilirler. Aslında zaten bu tarz girişimleri desteklemek ve cesaretlendirmek için buna özel politikalar ve kurallar oluşturuyoruz” dedi.

Steam, yıllar boyunca Windows platformunun en hızlı büyüyen mağazası olmuş durumda ve Panos Panay’ın Windows’un yeni mağazası ile ilgili büyük bir hayali var. Kullanıcıların rakip mağaza fark etmeksizin aradıkları her şeyi Windows mağazasında bulabilmesi. Panay, bu hayali içinse “Gerçekten insanların Windows mağazasına girip, aradıkları herhangi bir ürünü yazdıklarında onu bulabilmelerini istiyorum.” dedi.

Microsoft, uygulama geliştiricilerinden pay almayacak

Windows 11 Uygulamaları

Microsoft bir yandan bu özgür mağaza sistemini oturtmaya çalışırken diğer yandan da mağazadaki uygulama geliştiricilerinden, eğer alternatif bir ödeme sistemi kullanıyorlarsa gelirlilerinin tamamını tutmasına izin vereceğini açıklamıştı. Fakat bu durum oyunlarda geçerli olmayacak. Ayrıca Microsoft, önümüzdeki haftalarda Microsoft mağazasındaki oyunlardan alınan %30’luk payın, 1 Ağustos itibarıyla %12’ye düşürüleceğini açıklamıştı.

Bu sistemin farklı mağazaların oyunlarında ve içeriklerinde nasıl uygulanacağı henüz kesin değil. Microsoft, Windows 11 ile Android uygulamalarını Amazon mağazasına bağlı olarak indirmeye olanak sunacak. Eğer Steam de Microsoft mağazasına katılırsa benzer bir sistem kullanılabilir.

Eğer Microsoft bu hayali gerçekleştirebilirse, bu sistemin bütün Windows kullanıcılarına çok büyük faydaları olabilir.

Microsoft’un bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Kaynak : https://www.theverge.com/2021/6/25/22550103/microsoft-new-windows-app-store-steam-welcome
153
31
8
4
2
Emoji İle Tepki Ver
153
31
8
4
2