BMW'den Sosyal Medyada Elon Musk'a Satış Göndermesi

34
6
5
1
0
Alman otomotiv devi BMW, her 4 dakikada bir artan elektrikli otomobil satış sayılarını Twitter'dan paylaştı. Alman şirketin bu harekete akıllara "Cybertruck" isimli Tesla pikabının ön sipariş rakamlarını paylaşan Elon Musk'ı getirdi.

Amerikalı otomobil üreticisi Tesla, geçtiğimiz aylarda pikap modeli Cybertruck'ı tanıttı. Araç için ön siparişleri toplayan marka, Elon Musk'ın sosyal medya paylaşımlarıyla adından iyice söz ettirmişti. Alman otomotiv devi BMW ise Elon Musk'a gönderme yaparak, her 4 dakikada bir artan elektrikli otomobil satış rakamlarını sosyal medya hesabında paylaştı.

Tesla’nın ilk pikap modeli olan Cybertruck, tanıtıldığı günden itibaren gördüğü yoğun ilgiden dolayı sosyal medyada çok popüler oldu. Araca olan ilgi Elon Musk’ın sosyal medya üzerinden paylaştığı ön sipariş sayılarıyla daha da dikkat çekici bir hâl almıştı.

Ön sipariş talep formu açılır açılmaz kısa sürede 200 bin adet ön sipariş alan Cybertruck, Elon Musk’ın bir sonraki gün 250 bin adet ön sipariş aldığını anlatan paylaşımıyla dikkat çekmişti.

Tesla

Bugün ise Alman otomotiv devi BMW’nin sosyal medya hesabından “499.995, 499.996, 499.997…” rakamları paylaşıldı. Alman marka bu paylaşımlarıyla Elon Musk’ın Cybertruck siparişlerine bir gönderme yaparak BMW marka elektrikli otomobil satış adetlerini paylaştı. Paylaşımlar incelendiğinde ise her 4 dakikada bir adet BMW elektrikli otomobilin satıldığı ortaya çıkıyor.

BMW, daha önce de Tesla ile alay etmişti

Cybertruck

BMW’nin sattığı 500 bininci otomobili 330e ve Münih’te yer alan BMW Welt Müzesi’ne teslim edilmiş. Elektromobilitenin mihenk taşı olarak kabul edilen bu model BMW’nin Sebastian Mackensen çalışanı tarafından müzeye teslim edilmiş. BMW Başkanı Oliver Zipse, “Gelecek 2 yıl içerisinde hedefimiz bir milyon elektrikli otomobili yollarla buluşturmak.” dedi.

Markanın elektrikli otomobil devrimi i3 modeliyle başladı. Tam elektrikli olan bu otomobil günümüzde batarya sistemleri geliştirilerek 250-300 km menzile kadar çıkartıldı. Günümüzde i3s model adıyla da satılan otomobil Türkiye’de de kullanılabiliyor. BMW’nin gelecek yıllarda 12 tane daha yeni elektrikli modelini çıkarması planlanıyor.

BMW

BMW geçtiğimiz ay da Tesla Cybertruck ile dalga geçmişti. Twitter üzerinden popüler SUV modelinin zırhlı versiyonu X5 Protection VR6'yı tanıtan BMW, Tesla Cybertruck’ın kırılan camlarına atıfta bulunmuştu. BMW, attığı tweette yeni aracının metal bir bilyeyle vurulması durumunda parçalanmaya karşı koruma sunduğunu belirtmişti.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/almanlardan-teslaya-gonderme-5522127/
34
6
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
34
6
5
1
0