Yine Boeing Yine Kaza: 737-200 Kargo Uçağı Hawaii Açıklarında Denize Düştü

37
22
5
3
2
FAA tarafından yapılan açıklamalara göre Boeing 737-200 model bir kargo uçağı, Hawaii'de bir havaalanından havalandıktan kısa süre sonra denize düştü. Uçakta bulunan iki pilot da sağ salim kurtarıldı.

Son dönemde adı sık sık kazalarla anılan Boeing firması bir kez daha bir uçak kazası ile gündeme geldi. Boeing 737-200 kargo uçağı, motor arızası nedeniyle ABD'nin Hawaii adası açıklarında denize düştü.

CNBC tarafından aktarılan bilgilere göre içinde yalnızca iki kişi bulunan bir Boeing 737 kargo uçağı, motor arızası yaşadı ve uçuşu tamamlayamayacak hale geldi. ABD'nin Hawaii adasında bulunan Honolulu kenti açıklarında denize düşen uçak neyseki can kaybına neden olmadı.

uçak rotası

Hawaii'de bulunan Kalaeloa Havaalanı'na yalnızca 3,2 kilometre uzaklıkta gerçekleşen olayın ardından ABD Sahil Güvenliği bir tekne, helikopter ve C-130 uçağıyla olay yerine intikal etti. Honolulu İtfaiyesi ekipleri de yine kaza bölgesine hızlı bir şekilde gelerek kurtarma çalışmalarına dahil oldu.

Konuyla ilgili olarak gelen ilk bilgilere göre Boeing 737-200 model uçak, Honolulu’dan kalkışından kısa bir süre sonra motor arızası yaşadı ve Hawaii kıyılarına yakın bir acil iniş prosedürü uygulamadan önce geri dönmek zorunda kaldı. Ancak uçak, bu geri dönüş sırasında denize düştü. Amerikan Federal Havacılık İdaresi (FAA), yaptığı açıklama ile iki pilotun kurtarıldığını bildirdi.

Kaynak : https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/boeing-737-cargo-plane-water-off-honolulu-cnbc-2021-07-02/
37
22
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
37
22
5
3
2