Yine Boeing Yine Kriz: Boeing 737'lerde 'Ölümcül' Bir Sorun Olduğu Açıklandı

38
4
3
0
0
ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Boeing 737'lerin basınç ayarlarında sorun olduğunu ve bu sorunun kabin içi oksijen seviyesini kritik seviyelere düşürdüğünü açıkladı. FAA'nın açıklamalarına göre havayolu şirketlerinin uçaklara acilen bakım yaptırması gerekiyor.

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), dünya genelinde kullanılmakta olan 9.315 adet Boeing 737 tipi uçağı ilgilendiren kritik bir açıklama yaptı. Yaptıkları değerlendirmeler sonucunda bu uçakların basınç ayarlarında bir problem olduğunun tespit edildiğini açıklayan kurum, uçakların kabin içerisindeki oksijen seviyesini kritik seviyelere düşürebileceğini duyurdu.

FAA tarafından yapılan açıklamalara göre Boeing 737 kullanan havayolu şirketlerinin, vakit geçirmeden uçaklara bakım yapması gerekiyor. Aksi takdirde basınç ayarlarındaki hata, uçuş ekibi ile yolcuların hayatını tehlikeye atabilir. Konuyla ilgili olarak bugüne kadar bir sorun yaşanmamış olması, tespit edilen arızanın ucuz atlatıldığının açık bir göstergesi.

FAA: Arıza, şu ana kadar hiçbir tarifeli uçağı etkilemedi

Boeing

FAA tarafından yapılan açıklamalara göre basınç ayarlarındaki yanlışlık, şu ana kadar 3 Boeing 737'yi etkilemiş. Ancak bunlar, tarifeli uçaklar değildi. Bunun sektördeki en büyük şanslardan bir tanesi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Zira yüzlerce yolcunun içinde bulunduğu bir Boeing 737'nin kabin içi oksijen seviyesinin kritik seviyelere düşmesi, çok büyük olaylara sebebiyet verebilirdi.

Boeing, dünyanın en büyük uçak üreticilerinin başında geliyor olsa da son zamanlarda pek de iyi bir süreçten geçmiyor. Çünkü son dönemlerde çeşitli kaza haberlerinde Boeing ismini duymaya başladık. Öte yandan, geçtiğimiz yılların en büyük havacılık olaylarından bir tanesi, Boeing 737 Max'lerin yaşadığı sorunlardı. Bu uçaklar, aylarca yerde kalarak satın alındıkları şirketlere çok büyük zararlar ettirdiler. Bakalım önümüzdeki günler, Boeing'le ilgili ne gibi olaylara gebe...

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yetkili-kurulustan-boeing-uyarisi-oksijen-seviyesi-dusebilir-6542528/?utm_source=dahafazla_haber&utm_medium=free&utm_campaign=dahafazlahaber
38
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
38
4
3
0
0