Bulgarların Vizesiz Şekilde Yılın Yarısını Türkiye'de Geçirebilecek Olması Sosyal Medyada Tartışma Başlattı

95
13
1
0
0
Bugün yayımlanan Resmî Gazete ile Bulgarların vizesiz Türkiye'ye girişini sağlayacak düzenleme yürürlüğe girdi. Bulgaristan vatandaşları, her 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartıyla Türkiye'ye vizesiz olarak girebilecekler. Tahmin edebileceğiniz gibi bu düzenleme, sosyal medyada yeni bir tartışma başlattı.

Geçtiğimiz yılın sonuna doğru Türk Lirası’nda yaşanan rekor değer kaybı, doğal olarak tüm bir para birimlerinin değerini TL karşısında yükseltmişti. Bu durum, özellikle komşu ülke Bulgaristan’ın vatandaşlarını sevindirmişti. Zira ülkemiz, Bulgarlar için adeta ‘1 milyoncu’ mağazasına dönüştü. Bir Bulgar Levası, bugün 9,27 TL’ye denk gelirken Bulgarların Edirne’deki alışverişleri sürüyor.

Bugün yayımlanan Resmî Gazete’de ise dikkat çeken bir karar yer aldı. 5887 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile birlikte Bulgar vatandaşların vizesiz şekilde Türkiye’ye girişlerini sağlayacak uygulama yürürlüğe sokuldu. Bulgar vatandaşlar, artık her 180 gün içinde Türkiye’ye yapacakları 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaf tutulacak.

Yürürlüğe giren düzenleme:

edirne

“Bulgaristan Cumhuriyeti’nin kimlik kartı hamili vatandaşlarının Türkiye’ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanmasına, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 18 inci maddesi gereğince karar verilmiştir."

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Bulgaristan'a geçiş için vize zorunluluğu taşımaya devam ediyor.

Tabii bu durum, sosyal medyada da tepkilere neden oldu:

bulgaristan vize

bulgaristan vize

bulgaristan vize

bulgaristan vize

bulgaristan vize

bulgaristan vize

Bulgar vatandaşların Türkiye’ye geçerek alışveriş yapması pek çok kez gündem olmuştu:

95
13
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
95
13
1
0
0