Canon, Bir Sonraki EOS Gövdesinde 63 MP Full Frame Sensör Bulunduracak mı?

6
2
0
0
0
Sızan bilgilere göre Canon, bir sonraki aynasız fotoğraf makinesinde kullanabileceği 63 MP bir full-frame sensör geliştirmiş gibi görünüyor.

Photo Rumors’te ortaya atılan iddiaya göre, Canon 35MM63MXSCD renk sensörünü, yatay ve dikey boyutlarda, 9740x6504 piksel ile donattı. Keza en etkili piksel sayısının 63 MP'nin altında çözünürlük veren 9696x6464 olduğu söyleniyor.

Bu bilgi sızıntısı aynı zamanda Canon'un en yeni aynasız fotoğraf makinelerine ve DSLR'larına dahil ettiği Dual Pixel AF'nin varlığını da gözler önüne seriyor.

Pek çok kişi gelecek yıl Tokyo'daki Olimpiyat Oyunlarını çekmeyi planlayan fotoğrafçılara uygun, hıza odaklanan bir kamera bekliyor olsa da, bu yeni sürüm öncelikli olarak hızdan çok çözünürlüğe sahip olacak gibi görünüyor.

Canon'un EOS R aynasız sistemi henüz yeni geliştirilmiş bir sistem. Ayrıca üç yaşındaki Canon EOS-1D X Mark II'nin spor ve aksiyon için otomatik odaklanma sisteminin de oldukça güçlü bir performansı bulunuyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında, izleyici için çıkarılan bir kameranın muhtemel bir aynasız tasarım yerine bir DSLR ile uyumlu olması da ihtimaller arasında.

Canon'un hâlihazırda en yüksek çözünürlüklü kameraları, her biri 50,6 MP sensöre sahip dört yaşındaki EOS 5DS ve EOS 5DS R. Şirket, geçmişte ticari olarak temin edilebilir kameralardan ziyade endüstriyel ve bilimsel uygulamalar için kameralar tasarlamasına rağmen daha yüksek çözünürlükte sensörler üzerinde çalıştığını belirtti.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/canon-63mp-full-frame-sensor-will-this-feature-in-the-next-eos-body
6
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
0
0
0