Çelikten 15 Kat Daha Güçlü Malzemeden Yapılmış, Dünyanın En Sağlam Montu

66
22
7
5
3
Hollanda merkezli Vollebak isimli şirket, “dünyanın en güçlü montu” olarak tanımladığı süper dayanıklı montunu duyurdu. Vollebak, montun yapısı nedeniyle ömür boyunca bir zarar görmeyeceğini iddia ediyor.

Dayanıklı giyim markası Vollebak, yıllardır çığır açan kıyafetleri, macera severlere sunmaya devam ediyor. Vollebak, dünyadaki en sağlam kıyafetleri üretme konusunda da haklı bir üne sahip. Dayanıklı giysi üreticisi daha önce yok edilemez bir kapüşonlu sweatshirt ve 100 yıl dayanacak bir çift taraflı pantolon geliştirmiş ve piyasaya sürmüştü. 

Vollebak, şimdi de dünyanın en sağlam montu olduğunu iddia ettiği montunu duyurdu. Vollebak, geliştirdiği yeni montun çelikten 15 kat, aramidden 40 kat daha güçlü dış yapısı nedeniyle kesme, yırtılma ve darbeler karşısında zarar görmeyeceğini açıkladı.

Vollebak

“Dünyanın en sağlam montu” olduğu iddia ettiği montu ile ilgili olarak Vollebak, internet sitesinden yaptığı açıklamada montun dış yüzeyinde kullandıkları malzemenin kurşun geçirmez araçlarda, gemilerin demirleme sistemlerinde ve petrol kulelerini denizlerde bağlamak için kullanıldığını söylüyor. 

Vollebak’ın geliştiricileri montu oldukça hafif olacak şekilde tasarladılar. Bu hafif tasarım nedeniyle montun dış yüzeyi kolay yırtılabilecek naylon polyesterden yapılmıştır. Ancak mont, dünyanın en güçlü elyafı olan dyneema ile kaplanmıştır. Buna rağmen montun ağırlığı sadece 2.5 kilogram.

Indestructible Puffer

Indestructible Puffer olarak isimlendirilen Vollebak’ın dayanıklı montu, dışarısı soğudukça daha fazla koruma sağlayacak şekilde tasarlandı. Mont üzerinde yapılan araştırmalar -50 santigrat derece sıcaklıkta montun yüzde 5-10 kuvvetlendiğini gösterdi. 

Vollebak’ın “dünyanın en sağlam montu” olarak nitelendirdiği Indestructible Puffer, çocuklarınıza bırakacağınız bir eşya olarak görünüyor. Dünyanın en sağlam montu iddiasında olan Indestructible Puffer, 985 dolar (yaklaşık 5680 lira) fiyatla satışa sunuldu. 

Kaynak : https://www.odditycentral.com/news/worlds-toughest-jacket-is-made-from-a-fiber-15-times-stronger-than-steel.html
66
22
7
5
3
Emoji İle Tepki Ver
66
22
7
5
3