Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara'da Toplanacak Müsilaj Kalmadığını Duyurdu

53
26
13
4
2
Marmara Denizi'ni işgal eden müsilajı temizlemek adına bir aydır devam eden temizlik çalışmalarında sona gelindiği duyuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara'da toplanacak müsilaj kalmadığını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi’nde 1 aydır devam müsilaj temizleme çalışmalarında güzel gelişmeler yaşandığını ifade ederek, "Denizimizde, toplanacak miktarda müsilaj olmaması nedeniyle 7 Temmuz'da temizlik çalışması yapılmadı. Marmara'mız artık dünden daha temiz ve mavi." dedi.

Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Marmara Denizi'ndeki müsilaj çalışmalarında 7 Temmuz itibarıyla 30 günü geride bıraktıklarını açıkladı. Bakan, paylaşımında 1 ayın sonunda dün güzel gelişmeler olduğunu belirterek, "Denizimizde, toplanacak miktarda müsilaj olmaması nedeniyle 7 Temmuz'da temizlik çalışması yapılmadı. Bugün ve sonrasında yeniden müsilaj olması halinde temizliğe aynı hızla devam edeceğiz. Valilik ve belediyelerimize, bilim insanlarımıza çalışmaları için teşekkür ediyorum. 1 aydır gece gündüz demeden sahada özveri gösteren ekip arkadaşlarımın emeğine, yüreğine sağlık. Denetimlerimizin 30'uncu gününde toplam; 9 bin 532 denetimi tamamladık, mevzuata aykırı davranan işletmelerden 47'sini faaliyetten men ettik, 154'üne 19 milyon 589 bin TL idari para cezası uyguladık. Marmara'mız artık dünden daha temiz ve mavi.” sözlerine yer verdi.

Güney Marmara'da Toplanan Müsilaj 4 Bin Metreküp 

müsilaj

Müsilaj temizliği eylem planındaki kararların hayata geçirilmesi için kamu kurumları, belediyeler, akademik çevreler ile sivil toplum kuruluşlarının müdahil olduğu çalışmalar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından 8 Haziran 2021’de İstanbul Caddebostan Sahili'nde başlatılmıştı.

Bu kapsamda bir aylık süreçte, Marmara'nın güneyinde bulunan Bursa'da 166, Balıkesir'de 811, Çanakkale'de 919, Yalova'da 2 bin 118 bin olmak üzere 4 bin 14 metreküp müsilaj toplandığı açıklandı.

Kaynak : https://www.haberturk.com/son-dakika-bakan-murat-kurum-toplanacak-musilaj-kalmadi-3127295
53
26
13
4
2
Emoji İle Tepki Ver
53
26
13
4
2