Çin, UFO Benzeri Tuhaf Görünümlü Helikopterini Tanıttı

19
10
6
3
1
Çin, son zamanlardan birçok yeni silah tanıttı. Ancak Çin’in tanıttığı silahlardan hiç biri UFO’ya benzeyen helikopter kadar ilgi çekmedi. Bu ilginç araç, hem özellikleri hem de tasarımı ile fazlasıyla dikkat çekmiş durumda.

Çin, geçtiğimiz hafta Tianjin’deki Çin Helikopter Fuarı’nda yeni bir helikopter prototipi tanıttı. Çin’in “Süper Büyük Beyaz Köpek Balığı (Super Great White Shark)” ismi verdiği helikopter, 1950’li yılların bilim kurgu filmlerinin görüntülerini 21.yüzyılın teknolojisi ile birleştiriyor. Çinli yetkililer, helikopterin “gelecekteki bilgi savaşı için” tasarlandığını belirtiyor. 

Çin’in devlet gazetesi olan Global Times, Çin’in helikopter prototipine ait fotoğraflar yayınladı. Gazete, helikopter prototipini, ABD’nin AH-64 Apache, CH-53 Sea Stallion ve Rusya’nın Ka-52 ve Mi-26 gibi modern helikopter tasarımlarının bir birleşimi olarak nitelendirdi. Global Times, prototipi yayınlanan helikopterin ABD’nin B-2 bombacı helikopterinin kanat tasarımına sahip olduğunu da belirtti. 

super greate white shark

Süper Büyük Beyaz Köpek Balığı isimli helikopter 7.6 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde. Helikopter, 2 mürettebat taşıyabilecek tasarıma sahip. Yayınlanan şematik çizimler, helikopterin dış kabuğunun aracın bütün kabiliyetini saklayacak şekilde tasarlandığını gösteriyor. 

Çin, helikopter prototipinin hareketli görüntülerini paylaşmadı. Paylaşılan görüntülerde Süper Büyük Beyaz Köpek Balığı isimli helikopter sadece karada görünüyor. Çinli mühendisler, helikopteri uçuş testi aşamasına getirse bile UFO’lardan ilham alınarak yapılmış ve uçan ilk helikopter olmayacak. 

super greata white shark

1950’lerde Kanadalı AV Roe (Avro) isimli şirket, UFO benzeri bir araç geliştirdi. Şirketin geliştirdiği aracı ABD ordusu inşa etti ve 1961’de test uçuşları gerçekleştirildi. Şirketin, VZ-9 Avroca ismini verdiği araç, yerden 3 metre yükseldiğinde dengesiz hale geldi. Araç saatte sadece 56 km hıza ulaşabildi. 

avro ufo

ABD ordusu testlerde başarısız olan VZ-9 Avrocar projesini hurdaya çıkardı. Ancak teknoloji, 1961’den bu yana büyük bir yol katetti. Çin de son yılların askeri teknoloji gelişmelerinin öncülerinden oldu. Çin, Süper Büyük Beyaz Köpek Balığı isimli helikopteri başarı ile geliştirebilirse, UFO benzeri bir aracı başarıyla geliştiren ilk ülke ünvanını almış olur. 

Kaynak : https://edition.cnn.com/2019/10/16/asia/china-new-helicopter-ufo-intl-scli-hnk/
19
10
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
19
10
6
3
1