Yakıt Tüketimiyle İddialı Dacia Sandero 2023'ün Dikkat Çeken Özellikleri ve Fiyat Listesi

123
28
11
9
6
Dacia Sandero 2023 fiyat listesi, özellikleri, donanım paketleri, opsiyon fiyatları, motor seçenekleri ve yakıt tüketim miktarlarını derledik. Tek tip motor seçeneğine sahip ve düşük yakıt tüketimi ile yeni Sandero, günümüz yakıt ve otomobil fiyatlarına baktığımızda favori tercihlerinizden biri olabilir.

Romanya’nın popüler otomobil firması Dacia, son yıllarda ürettiği otomobillerinde neredeyse tamamiyle tasarım değişikliğine gitmeye devam ediyor. Bunun en büyük örneği ise, Dacia’nın ilk olarak 2008 yılında tanıttığı Dacia Sandero modeli. 14 yılda oldukça büyük değişikliklere giden Dacia Sandero özellikleri ile konforlu ve teknolojik aile otomobillerinden bir tanesi haline gelmiş gibi duruyor.

Dacia Sandero 2023 modelinde oldukça teknolojik özellikler ile bizi karşılıyor. Bununla birlikte firma, yeni Sandero’da oldukça büyük bir tasarım değişikliğine gitmiş diyebiliriz. Dilerseniz hiç uzatmadan yeni Dacia Sandero özellikleri ve fiyat listesini hep birlikte inceleyelim.

Dacia Sandero 2023 fiyat listesi: 

MODEL DONANIM / YAKIT ve ŞANZIMAN TİPİ / PAKET FİYAT
Essential Tce 90 bg CVT     Comfort / Benzinli Otomatik / DOLU 513.000 TL

Yukarıdaki fiyat listesi Ağustos 2022 itibarıyla yayınlanan en güncel verilere dayanıyor. İki donanımda da motor seçenekleri aynı ve donanımların farklılıkları aracın sahip olduğu özelliklerle ilgili.  Bu bilgilere içeriğin devam eden bölümlerinde değiniyoruz.

Dacia Sandero 2023 opsiyon fiyatları:

OPSİYON FİYAT
Metalik Renk (Comfort) +3.500 TL
Arka park sensörü (Comfort) +2.250 TL
Sürüş destek paketi (kör nokta, park sensörü vb.) (Prestige) +5.250 TL
16 inç Aluminyum Jant (Prestige) +6.250 TL
Metalik Renk (Prestige) +3.500 TL
Navigasyon paketi (Prestige) +4.000 TL
Teknoloji Paketi (Prestige) +7.750 TL

Dacia Sandero'nun fiyat listesinde opsiyonlar donanım paketlerine göre ayrılmış bir şekilde satılıyor. Örneğin, Comfort donanımına sahip Arka Park Sensörü özelliği yalnızca 2.250 TL ise, en full donanımda bulunan ve bu tarz güvenlik özelliklerinin tümünü kapsayan sürüş destek paketi 5.250 TL fiyatında.

Sandero 2023 motor seçenekleri ve yakıt tüketimi:

MOTOR SEÇENEĞİ ŞEHİR İÇİ / ŞEHİR DIŞI Ortalama
1.0 Turbo X-Tronic 90 HP 6,0 lt / 4,7 lt 5,2 lt

Yukarıdaki yakıt tüketim verileri Dacia'nın sunduğu fabrika verileridir. Kullanım alışkanlıklarınız ve sürüş koşullarına göre Sandero 2023 yakıt tüketimi daha az ya da daha fazla olabilir.

Dacia Sandero 2023 inceleme:

Tasarım

Dış Tasarım: Daha keskin hatlar ve özel led aydınlatmalar

Dacia Sandero 2022 Tasarımı

Dacia Sandero’nun 14 yıllık tasarımına baktığımızda, oval hatlar kendini müthiş keskinliğe bırakmış gibi duruyor. Sandero’ya karşıdan baktığımızda yatay bir şekilde konumlandırılmış ön farlar ve led gündüz aydınlatmaları bizi karşılıyor. Daica, yeni Sandero 2023 modelinde far dizilimine oldukça önem vermiş gibi duruyor ki, ön ve arka aydınlatmalarda da benzer led şeritleri kullanmış.

Otomobilin ön kısmına baktığımızda, yatay bir şekilde konumlandırılmış ve ön ızgarada bulunan çıtalar ile birleşen bir led tasarımı oldukça dikkat çekiyor. Öğlen saatlerinde trafikte bir Dacia Sandero görürseniz, onun gündüz ledlerine aşık olabilirsiniz. Bununla birlikte, her Dacia modelinde olduğu gibi ızgaranın üzerine Dacia logosu yerleştirilmiş. Otomobilin hemen alt kısmında ise kaslı tamponun üzerine konumlandırılan iki adet sis farı mevcut.

Dacia Sandero 2022 arka tasarım

Dacia Sandero’nun keskin hatlarını takip ettiğimizde ise arka tasarıma geçiyoruz. Aynı ön farlarda da olduğu gibi, arka aydınlatmalarda bulunan Y şeklindeki led dizilim oldukça dikkatimizi çekiyor. Uzaktan bakıldığında, yeni tasarıma sahip Volkswagen Polo’ya benzetebileceğiniz bu arka tasarım, ön tasarıma göre daha oval bir tasarıma sahip. Dacia, bu otomobilde farklı tasarım hatları kullanmış gibi duruyor.

İç tasarım:

Dacia Sandero 2022 iç tasarım

Dacia, yeni Sandero modeliyle yine ailelerin favorisi olmayı başarmış gibi duruyor. Hatchback bir otomobile göre oldukça ferah bir iç hacime sahip olan 2023 model Dacia Sandero, geniş saklama alanları ve konforlu yolcu koltukları ile uzun saatler yolculuk yapmanızı sağlıyor. Bununla birlikte, geniş bagaj hacmi sayesinde 5 kişilik bir ailenin bile rahatlıkla eşyalarını saklayabilmesini sağlıyor.

Konfor ve donanım özellikleri:

Yüksekliği ve derinliği ayarlanabilen, elektrik destekli direksiyon:

Dacia Sandero 2022 fiyat listesi

Otomobillerde elektrikli direksiyonlar, daha kolay manevra yapabilmenizde büyük bir kolaylık sağlıyor. Bununla birlikte, hidrolik direksiyon olarak adlandırdığımız eski tip direksiyonlara göre kat kat daha hafif ve daha konforlu bir sürüş keyfi yaşamanızı sağlıyorlar. Dacia Sandero özellikleri arasında da elektrikli direksiyon bulunuyor.

Otomatik led farlar:

Dacia Sandero 2022 özellikleri

Hava karardığında, Dacia’nın sahip olduğu otomatik led aydınlatmalar siz hiçbir tuşa basmadan otomatik olarak açılıyor. Bununla birlikte, gece veya gündüz fark etmeden daha net ve aydınlık bir görüş açısı ile otomobilinizi kullanıyorsunuz.

Anahtarsız giriş çıkış sistemi:

Dacia Sandero 2022 fiyat listesi

Artık otomobilinize binmeden önce ceplerinizde veya çantanızda anahtarınızı aramaya gerek yok. Dacia Sandero’da bulunan anahtarsız giriş çıkış özelliği sayesinde otomobilin yanına yaklaştığınızda kapılar otomatik olarak açılıyor. Bununla birlikte, direksiyonun arkasında bulunan buton ile de otomobilinizin motorunu tek tuşla çalıştırabiliyorsunuz.

Apple CarPlay uyumlu 8 inçlik multimedya ekranı

Dacia Sandero 2022

Bir otomobilden beklenen en büyük teknolojik özelliklerden bir tanesi multimedya sistemi olabilir. Dacia Sandero, bu konuda da oldukça başarılı olmuş diyebiliriz ki 8 inç büyüklüğünde bir multimedya ekranına sahip. Bu ekran, farklı konfigürasyonlara sahip olmakla birlikte Apple CarPlay sistemini de destekliyor.

Dacia Sandero 2023 motor seçenekleri

Dacia Sandero 2022 motor seçenekleri

Yeni Sandero, yalnızca bir adet motor seçeneği ile geliyor. O da 1.0 litrelik ve 90 beygir gücündeki benzinli motoru. Dacia, bu modelde yalnızca tek tip motor kullanarak, dizel yakıt seçeneğine yer vermemiş. Bu motor ise, şehir içi ve şehir dışı seyahatlerinizde oldukça düşük yakıt tüketimlerine sahip.

Güvenlik:

Kör nokta uyarı sistemi:

Dacia Sandero 2022 güvenliği

Otomobiliniz ile trafikte ilerlerken, bazı anlarda görüş açınızdan çıkan yerler olabiliyor. Bu tarz durumlarda ise yardımınıza kör nokta uyarı sistemi ile birlikte Dacia Sandero yetişiyor. Trafikte sizi tehlikeye sokacak diğer otomobillerden, Dacia’nın uyarı sistemi sayesinde kurtulabilirsiniz.

Ön ve arka park sensörleri ve geri görüş kamerası

Dacia Sandero park sensörü

Özellikle İstanbul gibi kalabalık şehirlerde oturuyorsanız, otomobilinizi park etmek bazen sizin için bir eziyet haline gelebilir. Bu tarz durumlarda ise park ederken sizlere yardımcı olacak asistanlara ihtiyacınız olabiliyor. Dacia Sandero, sahip olduğu ön ve arka park sensörleri ve multimedya ekranından görüntüleyebileceğiniz geri görüş kamerası sayesinde otomobilinizi daha kolay bir şekilde park edebilmenizi sağlıyor.

Yokuş kalkış sistemi:

Dacia Sandero 2022

Belki de her otomobilde olması gereken özelliklerden bir tanesi olan yokuş kalkış desteği, yeni Dacia Sandero’da da bulunuyor. Oldukça dik bir yokuşta kaldığınızı ve arkanızda otomobil olduğunu düşünün. Frenden ayağınızı çektikten sonra 3 saniye boyunca Dacia sizin otomobilinizi ilerletmenizi bekliyor. Bu sayede ise en dik yokuşta olsanız bile otomobilinizi kolaylıkla kaldırabiliyorsunuz. Eğer 3 saniye içinde otomobili kaldıramazsanız, tekrardan frene basmanız gerekiyor. Çünkü yokuş kalkış desteği siz frene bastıktan 3 saniye sonra otomatik olarak kapanıyor.

Elektrikli park freni:

Dacia Sandero 2022 modeli

El freni çekmek istediğinizde kocaman çubukları yukarı doğru çekmenize veya indirirken zorlanmanıza gerek yok. Dacia Sandero’da bulunan elektrikli el freni sayesinde otomobilinizi tek bir tuşla sabitleyebilirsiniz.

Hız sabitleyici ve sınırlayıcı:

Dacia Sandero 2022 hız sabitleyici

Özellikle şehirler arası seyahat ediyorsanız, hız sabitleyici özelliği hayatınızı kurtarıyor diyebiliriz. Otomobilinizi dilediğiniz hıza sabitledikten sonra, ayağınızı gazdan çekseniz bile otomobilin o hızda gitmesini sağlayan bu özellik, saatlerce ayağınızı gaz pedalında tutmak gibi sorunları ortadan kaldırıyor. Bununla birlikte, güvenliğiniz için Sandero otomobilinize bir hız limiti atayabilir ve bu limite ulaştığınızda otomobilin daha fazla hızlanmasını engelleyebilirsiniz.

Acil çağrılar için E-Call

S.O.S

Olası bir kaza anında, gerekli yerlere tek bir tuş üzerinden haber vermeniz, belki de bir hayatı kurtarmanızı sağlayabiliyor. Dacia Sandero’nun üst kısmına yerleştirilmiş S.O.S butonu sayesinde, bu tarz tehlike anında acil destek alabilirsiniz.

Sizler için Dacia’nın yeni Sandero modelini tüm detaylarıyla birlikte inceledik. 2023 model Dacia Sandero, sınıfına göre oldukça yeterli özelliklere ve konfora sahip diyebiliriz. Sizler Dacia Sandero’yu daha önce kullandınız mı? Kullandıysanız deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

123
28
11
9
6
Emoji İle Tepki Ver
123
28
11
9
6