DALL-E'nin Tabloların Çerçevelerinin Dışını Görmemizi Sağlayan Yeni Özelliği Duyuruldu

12
1
0
0
0
DALL-E'nin Tabloların Çerçevelerinin Dışını Görmemizi Sağlayan Yeni Özelliği Duyuruldu
Son dönemin en popüler yapay zeka uygulaması olan DALL-E, görsellerde gördüğümüz alanın dışını da bizler için tasarlayabileceği yeni bir özelliğe kavuşuyor.

Bir fotoğraf ya da resim karesine baktığınızda o karenin etrafında ne olduğunu hiç merak ettiniz mi? Ya da bir görseli projenizde, ödevinizde vs kullanmak istediğinizde boyutları yüzünden sorun yaşadınız mı? DALL-E sayesinde artık görsellere baktığınız pencereyi istediğiniz kadar genişletebileceksiniz. 

Aslında DALL-E, fotoğrafların ve resimlerin etrafında boşluk bıraktığınızda bu boşlukları zaten doldurabiliyordu. Burada ise durum biraz daha farklı. Yapay zeka kadrajın dışında ne olabileceğini tahmin edip ona göre görseller oluşturuyor. 

İnci küpeli kız vintage cafede

Meşhur İnci Küpeli Kız'ın kullanıldığı örnek çalışmaya baktığımızda, gelişigüzel uzatılmış bir duvar görmüyoruz. Yapay zeka gölgeleri, yansımaları ve dokuları kullanarak, orijinal görselle kusursuz şekilde kaynaşmış bir geniş açı görüntüsü oluşturuyor. Yeni özellik sayesinde artık görselleri kesip biçmeden de genişletebileceğiz. Böylece özelliğin kullanımı daha rahat oluyor.

Tabii ki DALL-E, görselleri genişletme işini de doğal bir şekilde yapıyor. Örneğin İnci Küpeli Kız bu çalışmada günümüzde vintage olarak nitelendirilen tarzda bir kafede gözüküyor. Arka planda yer alan bütün her şey de görselin ışığı, dokusu ile orijinal resimin tarzı da aynı gözüküyor. 

DALL-E son dönemde yeni duyurulan özellikleri ile gittikçe daha çok merak uyandırıyor. Şu anda henüz Beta versiyonunda olan uygulamaya OpenAI tarafından seçilen kişiler erişebiliyor.

Fotoğrafları düzenleyebilen ve yeniden oluşturabilen yapay zekanın görsel sanatların geleceğine nasıl etki edeceğini ise zaman gösterecek.

Peki yapay zeka gerçekten de bilinçlendi mi?

Kaynak : https://petapixel.com/2022/09/01/dall-e-announce-feature-that-allows-you-to-extend-an-image-beyond-border/
12
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
1
0
0
0