Disney, İkinci Toplu İşten Çıkarma Sürecini Resmen Başlattı! (Üçüncüsü de Yolda)

17
4
1
0
0
Walt Disney Co., 7.000 kişiyi kapsayan toplu işten çıkarma kararının ikinci kademesine başladı. Bu hafta itibarıyla toplamda 4.000 kişi işten çıkarılmış olacak.

2022-2023 sezonu, en çok da toplu işten çıkarmaların yaşandığı bir dönem olarak kayıtlara geçti. Küresel ekonomik belirsizlikler, özellikle de teknoloji dünyasını sarstı. Gelen son haberler, toplu işten çıkarma furyasının bir süre daha devam edebileceğini gözler önüne seriyor. Zira şirketler, dur durak bilmeden işten çıkarma yapmaya devam ediyorlar.

Hatırlayanlarınız vardır; Walt Disney Co., bundan birkaç ay önce bir açıklama yaptı ve 7.000 kadar çalışanın kovulacağını duyurdu. Bu sürecin üçe bölüneceğini açıklayan şirket, mart ayında ilk toplu işten çıkarmayı gerçekleştirdi. Gelen son haberler, işçi kıyımının ikinci kademesinin de resmen başladığını gözler önüne seriyor.

Nisan ayındaki işten çıkarmayla 4.000 kişi kovulmuş olacak!

Reuters'ta yer alan habere göre Walt Disney, bu kez Disney Entertainment, ESPN ve Disney Parks, Experiences and Products gibi farklı iş kategorilerinde işten çıkarma yapacak. Şirket, nisan ayının sonu itibarıyla toplamda 4.000 kişiyi işten çıkarmış olacak. Geriye kalan 3.000 kişi işe yaz mevsimine kadar işten çıkarılmış olacak. 

Masraflarını azaltmak isteyen Disney, yaz başlayana kadar 7000 kişiyi işten çıkarmış olacak

7000 kişiyi işten çıkarma hamlesi, ilk olarak şubat ayında duyurulmuştu. O dönem yapılan açıklamada, bu uygulamadan Disney’in medya ve dağıtım bölümü, parklar ve tesisler ve dev spor yayıncısı ESPN’i etkileneceği belirtilmişti. ABD’li medya devi, 5,5 milyar dolarlık masrafı azaltma planları kapsamında bu adımı attığını da eklemişti.

Kaynak : https://www.reuters.com/article/walt-disney-layoffs-idTRNIKBN2WL0V2
17
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
4
1
0
0