DJI, Osmo Mobile 4’ü Resmi Olarak Duyurdu

11
4
1
0
0
Drone denince akla gelen ilk firmalardan olan DJI, motorize akıllı telefon video sabitleyicileri serisini, yeni duyurduğu Osmo Mobile 4 ile genişletecek.

Son yıllarda kullanımı her geçen gün daha da büyüyen drone pazarının en önemli aktörlerinden biri hiç şüphe yok ki DJI’dır. Firma yalnızca drone üretmekle kalmayıp, özellikle mobil çekim odaklı pek çok yan ürün ve aksesuar da geliştiriyor. DJI tarafından duyurulan son aksesuar da Osmo Mobile 4 oldu.

Motorize akıllı telefon video sabitleyici olan Osmo Mobile 4, tasarım anlamında bir önceki nesilden çok farklı olmasa da sahip olduğu yeni manyetik bağlantı gibi özelliklerle hem kullanım kolaylığı sağlıyor hem de daha hızlı çalışıyor.

Çekim ve yazım arasında hızlı geçiş

dji

OM4’ün tasarımı bir önceki nesil ile neredeyse aynı olsa da manyetik bağlantı sayesinde kurulumu ve sökülüp takılması çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Manyetik bağlantılardan biri telefonun etrafını sararken diğeri de arkasına takılıyor. Böylece tek elle daha iyi denge kurmak mümkün oluyor. 

Görünüşe ek olarak yeni OM4, bir önceki nesilde yer alan tuş dizilimini ve 15 saatlik bataryayı da koruyor. Bu batarya sayesinde telefonumuzun şarjı dolu kalıyor. Bağlantı için ise bir USB-C girişi yer alıyor. 

DJI’ın açıklamasına göre Osmo Mobile 3’ten biraz daha küçük ve hafif olan OM4, daha gelişmiş motorlara sahip olacak. Bir önceki versiyonun da görece ağır olan akıllı telefonlarla sorun yaşamadığını hatırlatmakta fayda var. 

Osmo Mobile 4’ün yeni özellikleri

osmo mobile 4

Yazılım cephesine baktığımızda da DJI’ın cihaza bazı yeni özellikler eklediğini ve bazı özellikleri de geliştirdiğini görüyoruz. Bu değişiklikler şu şekilde: 

  • Daha önce dolly zoom adı verilen özellik, dinamik zoom olarak güncellendi. Bu özelliğin yürüyüş yönüne göre yakınlaşma-uzaklaşma kalitesi arttırıldı.
  • Spin Shot Gimbal Movement adlı özellik sayesinde cihaz, kamerayı komik bir dönüş efekti yaratmak için döndürüyor. 
  • Clone Me Panorama özelliği ise kendinizi veya arkadaşlarınızı bir panorama çekiminde defalarca kopyalamayı sağlıyor. 

DJI, OM4’ü bugün 149 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sundu. Yeni ürünün kutusunda manyetik halka, manyetik kıskaç, taşıma çantası gibi ek pek çok aksesuar da yer alıyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/8/26/21401564/dji-osmo-mobile-4-phone-gimbal-magnetic-announce-price-release-date
11
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
1
0
0