Apple, Gelecekteki Ürünlerine “Görünmez” Düğmeler Koyabilir

23
7
4
2
1
Her Yıl iPhone tanıtımı öncesi ortaya çıkan o meşhur konsept, yakın bir gelecekte gerçek olabilir. Son ortaya çıkan bilgilere göre Apple, “görünmez düğme” patentini almış durumda.

Teknoloji devi Apple, herkesin bildiği üzere ince detaylara ve tasarladıkları ürünlerin çekici görünmesine oldukça önem veren bir firma. Fakat Apple bundan fazlasını istiyor gibi görünüyor.

Apple zaten, diğer üreticilerin asla aklına gelmeyecek ve düşünmeye zahmet etmedikleri şeyleri gizlemek içi cihazlarında tamamen mantığa ters ve pratik olmayan tasarımlar kullanıyor. Buna en iyi örnek Mac Mini olabilir.

Aslında var, ama yok

iphone

Mac Mini’nin üzerinde, cihazın açık olup olmadığını gösteren bir led bulunmakta. Eğer cihaz kapalıysa bu ışık görünmüyor. “Görünmüyor” kastımız led kapalı anlamında değil. Led orada hiç yokmuş gibi görünüyor.

Aslında bakıldığında bu biraz “aşırı mühendislik” ya da gereksiz olarak görünebilir. Fakat bu aslında Apple’ın ürünlerine gösterdiği yoğun ilginin bir sonucu ve Apple daha fazla ilgi göstermek istiyor.

Peki bu görünmez düğmeler nasıl olacak?

iphone

Görünmez düğmeler” Apple’ın yeni ortaya çıkan bir patent başvurusu aslında. Apple, tıpkı Mac Mini’de led ışığı gizlediği gibi diğer Apple ürünlerinde de düğmeleri gizlemeyi planlıyor. Apple ürünlerinde neden bu kadar detaylara dikkat edildiği hakkındaki sorulara ise, “Dünyada, estetik görünen gelişmiş işlevselliği ve cazibesi olan cihazlara ilgi asla bitmeyecek” şeklinde cevap veriyor.

Apple "Görünmez düğmeler nasıl olacak?" sorusunun cevabını aslında patent başvurusunda vermiş durumda. Bu görünmez düğmelerin “sapmaya bağlı kapasitif algılama” ismini verdikleri bir teknoloji ile mümkün olacağı belirtiyor. Bu teknoloji sayesinde alıcılar, tek parça metal gövdenin altına yerleştirilecek donanımlar sayesinde, kullanıcı o noktalara dokunduğunda, cihazın geri kalanı ile o nokta arasındaki farklılığı anlayacak ve bunu bir “giriş” olarak algılayarak kullanıcının işlemi gerçekleşmiş olacak.

iphone

Her ne kadar bakıldığında aslında çok da pratik bir durum olmasa da, Apple’ın tamamen bu teknolojiyi kullanarak bir klavye üretme fikri bile var. Ayrıca kullanıcıların bu tuşların yerini bilebilmesi için onlara rehberlik edebilecek küçük ışıklandırmalar da düşünülmüş durumda.

Fakat bu görünmez düğme teknolojisinin, gündelik hayatta pek tercih edilecek bir teknoloji olmayacağı tahmin ediliyor. Hiç kimse kulaklığını takıp müziğini açtığında, son ses müzik kulağını acıtırken düğmelerin nerede olduğunu aramak istemez.

Umuyoruz ki yıllardır her iPhone tanıtımı öncesi oraya çıkan ve asla gerçekleşmeyen düğmesiz ve yanları ekran olan "uydurma" iPhone konseptini bu sayede görebiliriz.

Görünmez düğme fikri hakkında düşünceleriniz neler? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/21/04/15/future-apple-devices-may-have-invisible-buttons-and-sliders
23
7
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
7
4
2
1