Elon Musk, Starship'in Güncel Fotoğraflarını '51. Bölge' Göndermesiyle Paylaştı

57
3
3
2
2
Hedeflerine her geçen gün bir adım daha yaklaşan SpaceX’in CEO’su Elon Musk, resmi Twitter hesabından Starship prototipiyle ilgili son gelişmeleri takipçilerine aktardı. Test aşamasına az bir süre kala aracın hedeflenen seviyeye gelmek üzere olduğu görülüyor.

SpaceX, Starship süper ağır fırlatma sistemiyle büyük bir adım atarak bir sonraki hedefine biraz daha yaklaştı. Uçuş testlerinin tamamlanmasıyla birlikte insanlar tam ölçekli prototipin tamamlanmasını ve yörüngesel testin başlamasını bekliyor. Gelişmeleri düzenli olarak Twitter’dan paylaşan Elon Musk, Starship Mk.1 ve Starship Mk.2’nin son gelişmelerini de paylaştı.

17 Eylül günü paylaşılan son görselde yörünge sınıfı test araçlarının şirketin Boca Chica ve Cape Canaveral’deki fabrikalarında toplandığı görülüyor. Musk’ın bir Star Wars referansıyla (Droid hurdalığı, Tatooine) paylaştığı fotoğrafında paslanmaz çelikten yapılan Starship’in ekipmanlar ve materyaller arasından yükseldiği görülüyor.

Musk, ikinci paylaşımında ise Starship prototipinin bir bölümünün ana gövdeye indirildiğini gösteriyor. Elon Musk, ikinci tweet’ini ise “51. Bölgenin 51. Bölgesi” notuyla paylaştı.

Starship Mk.1 ve Mk.2:

Starship mk.1

Mk.1 ve Mk.2 toplandıktan sonra, serbest uçuş testleri yapılacak. Bu testlerde yörünge altı irtifalara ulaşılacak ve kendi gücüyle Dünya’ya geri dönüş yapıp yapamadığına bakılacak. FAA’ya 9 Eylül’de yapılan başvuruya göre test, Boca Chica’da gerçekleştirilecek ve “deneysel fırlatma, iniş ve Starship yörünge altı test aracının onarımından” oluşacak.

Yapılan bu başvuruya göre fırlatma testinde tam ölçekli bir prototip kullanılacak. Test süreci, 13 Ekim’de başlayacak ve 13 Nisan 2020’de sona erecek. Bu testler, fırlatma sisteminin doğru çalışıp çalışmadığını doğrulayacak ve şirketi, mürettebatlı uçuşlar hedefine biraz daha yaklaştıracak. Musk, bu uçuşların 2021’de başlamasını umut ediyor.

Musk, aracın 1 ya da 2 yıl içerisinde mürettebatlı görevlerde kullanılacağını umut ediyor. Bu hedefler başarılı olursa SpaceX, NASA’nın 2024’teki insanlı Ay görevinden bir sene önce Ay’ın yüzeyine insan göndermeye başlayacak. Tabii Musk’ın uzun vadeli hedefiyse Mars’a düzenli uçuşlar gerçekleştirmek.

Kaynak : https://www.universetoday.com/143462/musk-shares-the-latest-progress-on-the-starship-prototypes/
57
3
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
57
3
3
2
2