Emirates Havayolları, Yolcuların Koronavirüse Yakalanması Durumunda Cenaze Dahil Tüm Masraflarını Karşılayacak

25
4
3
1
1
Dubai merkezli havayolu firması Emirates, insanların yeniden uçuşlara yönelmesi için yeni bir yöntem deniyor. Buna göre firmanın yolcuları 31 gün boyunca sigortalı olacak, cenaze masrafları da sigorta tarafından karşılanacak.

Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok sektör zor zamanlar yaşadı. Bu sektörlerin başında da turizm ve seyahat sektörleri geliyor. Havacılık sektörünün önde gelen firmalarından olan Emirates, yeni bir yöntem deniyor.

İnsanların yeniden uçağa binmesini isteyen Emirates, bu kapsamda geliştirdiği yeni sistemde, yolcularına 31 gün süreli bir sigorta yapacak. Yolcular bu sürede hastalanırsa sigorta, 150 bin euroya kadar sigorta desteği verecek.

Tedavi masraflarını sigorta karşılayacak

emirates

BBC’nin haberine göre Emirates Hava Yolları, ücretsiz koronavirüs sigortası sağlayan ilk havayolu firması oldu. Firmanın uçaklarıyla uçtuğu anda kişiler 31 gün boyunca sigortalı hale geliyor. Sigortanın kapsamında tedavi, karantina konaklaması ve cenaze masrafları yer alıyor.

Emirates Grup Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum tarafından yapılan açıklamada, “İnsanların, dünyadaki sınırlar yeniden açılırken uçmak istediklerini biliyoruz. Ancak seyahatler sırasında öngörülmedik bir durum yaşanmasından endişe ediyorlar ve güvence arıyorlar” şeklinde konuştu.

Şirketin yeni politikası gereğince Ekim ayı sonuna kadar Emirates ile uçuş yapan herkes, sınıf veya varış noktası farkı gözetilmeksizin koronavirüse karşı ücretsiz olarak sigortalanacak. 31 gün sürecek olan bu sigorta, 150 bin euroya kadar olan tedavi masraflarını karşılayacak. 

Yolcu bir otelde karantina altına alınırsa sigorta günlük 100 euro ödeme yapacak. Yolcunun virüs nedeniyle hayatını kaybetmesi durumunda da 1500 euroya kadar olan masraf sigorta tarafından karşılanacak.

Virüs her sektörü vurdu

emirates

Havayolu sektörü koronavirüs krizinden en çok etkilenen alanların başında geliyordu. Tokyo Olimpiyatları ve Avrupa Futbol Şampiyonası gibi organizasyonlar etkilenmiş, ülkelerin sınırlarını kapatmasıyla turizm durma noktasına gelmişti.

IATA da geçen ay yaptığı açıklamayla sektörün zor zamanlar yaşadığını ifade etmişti. Talepte yaşanan düşüş nedeniyle dünya çapında binlerce personel işten çıkarıldı. Üç hafta önce Emirates de 9 bin çalışanını işten çıkarmıştı. Bu durum firmanın tarihinde bir ilk olmuştu.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/emiratesten-corona-sigortasi-cenaze-masrafi-da-karsilanacak-5957809/
25
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
25
4
3
1
1