Epic Games, Bugüne Kadar Geliştiricilere Ne Kadar Maddi Destekte Bulunduğunu Açıkladı

64
5
3
2
0
Epic Games, geçtiğimiz yıl Unreal Engine oyun motorunu kullanan geliştiricilere destek olmak için Epic MegaGrants programını başlatmıştı. Şirket, bugüne kadar ne kadar maddi destekte bulunduğunu açıkladı.

Son yıllarda inanılmaz bir büyüme hızı yakalayan Epic Games, geçtiğimiz yıl özellikle küçük çaplı oyun geliştiricilerini sevindiren önemli bir program duyurmuştu. Şirket, Epic MegaGrants isimli bu program kapsamında kendi oyun motorları olan Unreal Engine ile çalışan geliştiricilere maddi destek sağlayacaktı.

Epic Games, programı ilk açıkladığında bu program için toplamda 100 milyon doları ayırdıklarını söylemişti. Yani bu 100 milyon dolar, büyüklü küçüklü oyun geliştiricilerine destek olmak için kullanılacaktı. İşte program herkese açıldığından beri kaç geliştiricinin bu programdan yararlandığı ve geliştiricilere toplamda ne kadarlık bir destek sağlandığı Epic Games tarafından açıklandı.

600'den fazla geliştiriciye toplamda 42 milyon dolarlık katkı:

epic games

Epic Games tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, bugüne kadar 600'den fazla geliştiriciye toplamda 42 milyon dolar destekte bulundu. Epic Games tarafından yapılan bu duyuru, şirketin 200 yeni geliştiriciye daha destekte bulunduğunu açıklamasından kısa bir süre sonra yapıldı.

Epic Games'in duyurusu yalnızca bununla da sınırlı değildi. Şirket, Advanced Micro Devices'ın Epic MegaGrants'e olan desteğini genişlettiğini duyurdu. Advanced Micro Devices, Epic'in cömert programına kabul edilen veya edilecek geliştiriciler için 200 adet AMD Ryzen 7 3800X masaüstü işlemcisi sundu.

epic games

Bugüne kadar Epic Games'in MegaGrants programından yararlanan birçok bağımsız oyun projesi ve farklı alanda birçok proje yer aldı. Bu oyun ve projelerden öne çıkanlar Dreamscaper, Simbotic AI, Godot Engine, Cintoo Cloud, Beyond the Stars, Glimmer ve Zen Universe gibi yapımlar ve araçlar oldu.

Unreal Engine oyun motorunu kullanarak yalnızca oyun değil, birçok farklı alandan birine hitap eden herhangi bir projeniz varsa Epic Games'ten destek alabilmek için bu bağlantıya tıklayarak projenizle birlikte Epic MegaGrants programına başvurabilirsiniz. Başvuru sırasında ihtiyacınız olan bazı donanımları da Epic Games'e iletebilirsiniz.

Kaynak : https://venturebeat.com/2020/07/24/epic-games-awards-more-than-42-million-in-grants-for-developers/
64
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
64
5
3
2
0