Samsun'da Bir Adam, Facebook'taki Sahte Reklama Tıklayınca 39 Bin TL Dolandırıldı

81
30
13
3
3
Samsun'da bir adam, Facebook'taki sahte operatör reklamına tıklayıp internet sitesine bilgilerini girince 39 bin TL dolandırıldı. Söz konusu adam, dolandırılmasında bankanın onay istememesinin de etkili olduğunu belirtti.

Dijital dönüşümün hızlanması ve internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte dolandırıcılar, kurbanlarını gerçek dünya yerine dijital ortamda aramaya başladılar. Siber dolandırıcıların dijital ortamdaki en sık tercih ettikleri yöntemlerden biri de resmi siteleri taklit eden sahte internet siteleri açmak ve bu şekilde kurbanların kişisel bilgilerini ele geçirmek.

Sahte internet sitelerinin son kurbanı ise Samsun’da yaşamını devam ettiren M.E. oldu. Facebook’ta dolaştığı sırada karşısına bir anda kullandığı mobil operatörün web sitesini taklit eden sahte web sitesinden ilan çıkan M.E., ilana tıkladıktan sonra uygun fiyata internet paketi almak için sitedeki forma bilgilerini girdi ancak sonuç hiç tahmin etmediği gibi oldu.

"30 bin TL tüketici kredisini kullanmışlar"

facebook dolandırıcılığı

“Facebook sayfasına verilen ilanı görünce ihtiyacım olduğu için internet paketi almak istedim.” diyen M.E., sitedeki forma bilgileri girdikten sonra ekranın bir anda karardığını söylerken, “Telefonumu ele geçirdiler. Bir ara bankadan arayıp 30 bin TL'lik kredi kullanıp kullanmadığımı sordular. Ben de söz konusu işlemi benim yapmadığımı söyleyip kabul etmedim.” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili hemen araştırmaya başladığını dile getiren M.E., “Sonra araştırdığımda dolandırıcılar 9 bin TL'lik başka bir kişinin kredi borcunu ödeyip, 30 bin TL de benim adıma tüketici kredisini kullanmışlar. Burada bankanın da hatası var. Bu işlemleri yaparken bana bilgi vermesi ve iznimi sorması gerekiyordu.” ifadelerini kullandı.

Toplamda 39 bin TL dolandırıcıların eline geçti

siber dolandırıcılık

Sahte internet sitesine bilgilerini vermesi sonucu toplamda 39 bin TL dolandırılan M.E., yaşanan olayla ilgili savcılığa şikayette bulunduğunu dile getirdi. Bu vesileyle tüm takipçilerimizi siber dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyarıyoruz ve değerinin altında bir ürün gördüğünüzde şüpheyle yaklaşmanızı tavsiye ediyoruz.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/facebookda-gordu-tikladi-39-bin-lira-dolandirildi-5985488/
81
30
13
3
3
Emoji İle Tepki Ver
81
30
13
3
3