Twitter’daki Bitcoin Dolandırıcılığının Beyni Olduğu Düşünülen İsim Yakalandı

65
22
7
6
5
Twitter’da Bill Gates, Elon Musk gibi büyük takipçili hesaplar üzerinden Bitcoin paylaşımı yapan dolandırıcıların beyni olduğu düşünülen 17 yaşındaki Graham Ivan Clark isimli şahıs yakalandı.

Geçtiğimiz haftalarda Twitter’da düzenlenen ve büyük takipçili hesapları hedef alan bir Bitcoin dolandırıcılığı görmüştük. Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, Apple gibi çok yüksek takipçili Twitter hesaplarını ele geçiren dolandırıcılar, buradan 1000 dolar bitcoine 2000 dolar geri ödeyeceklerini söylediler. İnsanlar da bu paylaşımı yapan hesapların çok zengin olduğunu düşünerek takip edilemeyen kripto para birimi Bitcoin’i dolandırıcılara göndermişti.

Yaşanan bu olayın ardından emniyet güçleri sorumluluları aramaya koyuldu ve sonunda ilk gözaltı gerçekleşti. Florida eyaletinin Tampa şehrinde yaşayan 17 yaşındaki Graham Ivan Clark isimli kişi, Twitter’da gerçekleştirilen Bitcoin saldırısının beyni olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

30 farklı ağır suçlama var

Clark için bu noktada 30 farklı suçlama var. Bunlardan 17 tanesi iletişim dolandırıcılığı, 10 tanesi ise kişisel verilerin dolandırıcılığı olurken ayrıca 1 organize dolandırıcılık, 1 izinsiz elektronik cihazlara erişim ve 1 tane de 100 bin dolara varan kişisel veri dolandırıcılığı oldu. 

FBI ve ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalar sonucunda bulunan Clark’ın nasıl yakalandığı henüz bilinmiyor, ancak yapılan açıklamalara göre tüm saldırılar Tampa şehrinden yürütüldü. Clark’ın yakalanmasının ardından güvenlik güçlerine teşekkür eden Twitter, saldırının olduğu gün daha önce görmediğimiz çapta önlemler almak zorunda kalmıştı.

ABD Adalet Bakanlığı, saldırılarla ilgili iki kişinin daha suçlandığını söyledi. Bu isimlerin ise Birleşik Krallık’tan Mason Sheppard ve Florida’dan Nima Fazeli olduğu açıklandı. Clark, organize sahtekarlık, kimlik hırsızlığı ve hackleme de dahil olmak üzere 30 ağır suçla karşı karşıya kalacak. Florida’daki yasa gereğince de yetişkin biri olarak yargılanabileceğini söyleyelim. 

Kaynak : https://www.dailysabah.com/business/us-arrests-17-year-old-mastermind-graham-ivan-clark-in-massive-twitter-hack-bitcoin-scam/news
65
22
7
6
5
Emoji İle Tepki Ver
65
22
7
6
5