Ford'un Bir Yarış Oyunu İçin Tasarladığı Fütüristik Araba: Fordzilla P1 [Video]

27
7
2
1
1
Ford, e-spor takımı Fordzilla ile birlikte bir sanal yarış arabası tasarladı. Fordzilla P1 olarak isimlendirilen araç, oldukça fütüristik bir yapıya sahip. Ford'un sanal yarış arabası, gerçek hayatta kullanılmayacak olsa da çok sevilen bir yarış oyununda yer alacakmış.

Otomobil sektörünün köklü isimlerinden bir tanesi olan Ford, e-spor yarış ekibi Team Fordzilla ile güçlerini birleştirerek sanal bir yarış arabası tasarlardı. Gerçek otomobil sektöründeki tüm sınırları ortadan kaldıran araç, tam anlamıyla yarış oyunlarındaki favoriler arasına girecek gibi görünüyor. Dilerseniz hep birlikte, Ford'un sanal yarış arabasına yakından bakalım.

Ford'un "Fordzilla P1" olarak isimlendirdiği sanal yarış arabası, Ford tasarımcılarından Arturo Arino'ya ait. Hayalindeki tasarımı ortaya koyduktan sonra şirket içerisindeki bir oylamaya dahil olan tasarım, oylamaya katılan diğer tasarımcıların yüzde 83'ünün olumlu oyunu alarak model haline getirilmiş. Oldukça şık bir tasarıma sahip olan Fordzilla P1, hiper fütüristik yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

İşte Ford'un sanal yarış arabası Fordzilla P1

Fordzilla P1

Ford'un sanal yarış aracı, yere basık bir şekilde tasarlanmış. Hatta görünüşe göre kokpit bölümü, tekerlerden daha alçakta. Aslına bakacak olursak bu rastgele düşünülmüş bir şey değil. Tasarımcı, bu yaklaşımla sınıfının en düşük yarış araçlarından bir tanesi olan Ford GT40'ı hatırlatmaya çalışmış. Ancak ne yazık ki Ford'un sanal yarış aracıyla ilgili olarak sizlere en ufak bir teknik detay veremiyoruz.

Ford, sanal yarışı aracı Fordzilla P1 için bir tanıtım videosu hazırladı. Hazırlanan video, aracın tüm tasarım detaylarını gözler önüne seriyor. Bu aracı gerçek hayatta çalışırken görmek, çok büyük bir ihtimalle mümkün olmayacak ancak Fordzilla P1, çok sevilen bir yarış oyununda yer alacakmış. Bu oyunla ilgili ağzını sıkı tutan otomobil devi, aracın hangi oyunda yer alacağına dair en ufak bir ipucu vermiyor.

İşte Fordzilla P1 için hazırlanmış tanıtım videosu

Kaynak : https://thenextweb.com/shift/2020/08/28/this-is-the-ultimate-virtual-racing-car-according-to-ford-designers-and-gamers/
27
7
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
27
7
2
1
1