Efsanevi Formula 1 Takımı Williams Racing, ABD'li Bir Yatırım Şirketine Satıldı

14
10
0
0
0
Formula 1 tarihinin en efsane takımlarından birisi olan Williams Racing, ABD merkezli yatırım şirketi Dorilton Capital'a satıldı. Son yıllarda podyuma hasret kalan takım, 152 milyon euro'ya Dorilton Capital tarafından satın alındı.

Motor sporlarının zirvesi Formula 1, uzun süredir bu klasmanda ter döken yarış takımlarına ev sahipliği yapıyor. Ancak bugün, Formula 1'in en köklü takımlarından birisi olan ve 1977 yılında ilk yarışına giren İngiltereli Williams Racing, Amerika Birleşik Devletleri merkezli yatırım şirketi Dorilton Capital'a satıldı.

Bugün yayınladığı basın bildirisiyle haberi duyuran Williams Racing, mayıs ayında takımın satışa çıktığını açıklamıştı. Williams Racing'in satıldığı haberi, takımın 2025 yılına kadar Formula 1'de kalacağını garantileyen Concorde Anlaşması'nı imzalamasının ardından geldi.

Satışın bedeli 152 milyon dolar oldu:

williams racing formula 1

Williams Racing'in Dorilton Capital'a satılmasıyla birlikte takımın otomobil koleksiyonu, Grove'daki üst düzey merkez ve Williams Advanced Engineering'deki azınlık hissesi de takımla birlikte Dorilton Capital himayesine girdi. Yapılan açıklamaya göre Dorilton Capital, 152 milyon euro ödeyerek takımın sahibi oldu.

Williams Racing takımının satılması, on yıllardır Formula 1 sporu içinde olan takım için çok büyük bir değişikliğe işaret ediyor. Williams, bugüne kadar yalnızca Williams ailesi tarafından yönetilmişti. Günümüzde takımın başındaki isimse kurucu Frank Williams'ın kızı Claire Williams'dı.

williams racing

Takımın satılması hakkında bir açıklama yapan Claire Williams, 'Williams'ın aile takımı olma devrinin sonu gelmiş olabilir ancak iyi ellerde olduğunu biliyoruz. Satış, takımın hayatta kalmasını sağlayacak ve en önemlisi başarıya ulaşması için bir yol açacak." ifadesini kullandı.

Bir zamanlar Formula 1'in en baskın takımlarından birisi olan Williams Racing, bugüne kadar 9 Takımlar Şampiyonluğu kazanmayı başardı. Takım, F1 aracının koltuklarında oturan pilotlarına toplamda 7 Pilotlar Şampiyonluğu kazandırdı. Bugüne kadar 114 yarışın kazanan ismi olan Williams Racing, 2012 yılından bu yana hiçbir yarış kazanamadı. Takım, son yıllarda her yarışta son sıralarda yer almaya başlamıştı.

Kaynak : https://www.motorauthority.com/news/1129338_william-s-f1-team-sold-to-u-s-investment-firm-dorilton-capital
14
10
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
10
0
0
0