"100 Bin Dolarım Kaldı" Diyen FTX CEO'su, 250 Milyon Dolar Kefaletle 'Serbest' Bırakıldı

32
5
2
1
1
Bahamalar'da tutuklandıktan sonra ABD'ye iade edilen FTX'in batık CEO'su Sam Bankman-Fried, 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı. ABD, batık CEO'yu yakından takip edecek.

Kripto para dünyasının bir numaralı gündem maddesi olan FTX CEO'su Sam Bankman-Fried ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz haftalarda Bahamalar'da tutuklanan ve birkaç gün önce de ABD'ye iade edilen namıdiğer "Kripto Kralı", ABD'de yargılandığı davada 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı. Batık CEO, kısa bir süre önce 100 bin dolarının kaldığını söylemişti...

Sam Bankman-Fried'in kabul edilen kefalet talebi, diğerlerine kıyasla biraz farklı. Dünyanın en büyük borsalarından bir tanesini batırmayı başaran CEO, sıkı denetim altında tutulacak. ABD medyasından gelen bilgilere göre avukat, müvekkili ile ilgili sunulan tüm şartları sorgulamadan kabul etti. Peki Sam Bankman-Fried, bundan sonra nasıl bir yaşam sürdürecek?

Batık CEO için tamamen "serbest bırakıldı" denemez

FTX CEO

Edinilen bilgilere göre Sam Bankman-Fried, bundan sonraki süreçte Kaliforniya'da yaşayacak. Pasaportunu yetkililere teslim eden CEO, elektronik kelepçe takacak. 1.000 dolar ve üzerindeki tüm harcamalar için yetkililerden onay alacak olan Sam Bankman-Fried, her hafta imza için karakola gidecek. Akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair rapor da alacak olan CEO, depresyonla ilgili kullandığı reçeteli ilaçlarla ilgili olarak da tedavi görecek.

ABD'nin çok ciddi suçlamaları var!

ABD'li savcıların batık borsanın CEO'suna çok ciddi suçlamalar yönettiklerini belirtelim. Bu suçlamalar arasında dolandırıcılık, dolandırıcılık için gizli anlaşmalar yapma, menkul kıymet dolandırıcılığı ve menkul kıymet dolandırıcılığı için gizli anlaşmalar yapma gibi şeyler bulunuyor. Eğer batık CEO tüm iddialardan suçlu bulunursa, 115 yıl ceza alabilir.

FTX yöneticileri, ABD ile iş birliği yapacak

FTX

ABD'nin FTX soruşturması, Sam Bankman-Fried'den ibaret değil. Caroline Ellison ve Gary Wang gibi üst düzey yöneticiler de sorgulanıyorlar. O cepheden gelen haberler ise düğümlerin çözülmeye başladığını ortaya koyuyor. Edinilen bilgiye göre her iki yönetici de FTX'te neler olup bittiğinin anlaşılması için ABD ile iş birliği yapacak. Caroline Ellison'un bu iş birliği sonucunda 100 yıllık hapis cezasından kurtulacağı söyleniyor.

Peki neler yaşanmıştı?

Trilyon dolarlık piyasalar, nasıl oluyor da bir anda çöküyor?

Kaynak : https://www.reuters.com/legal/bankman-fried-appear-bahamas-court-us-unveil-charges-2022-12-13/
32
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
32
5
2
1
1