Türk Bilim İnsanı, Avrupa Biyoloji Örgütü'nün Genç Araştırmacılar Programına Seçildi

17
3
1
0
0
Koç Üniversitesi’nin moleküler biyoloji ve genetik bölümünde araştırma görevlisi olan Dr. Elif Nur Fırat Karalar, Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü’nün Genç Araştırmacılar Programı’na seçilmeyi başardı.

Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Elif Nur Fırat Karalar, Hücre İskeleti Araştırma Laboratuvarı’ndaki çalışmalarıyla Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü’nün (EMBO) Genç Araştırmacılar Programı’na seçilen ilk Türk bilim insanı olmayı başardı.

Üstün nitelikli ve uluslararası alandaki çalışmalarıyla ön plana çıkan, henüz 40 yaşını doldurmamış bilim insanlarının seçildiği EMBO Genç Araştırmacılar Programı’na seçilen Dr. Elif Nur Fırat Karalar, hücre bölünmesi ve iletişimde önemli rol alan hücre yapılarının oluşumu ve görevleri üzerine yaptığı çalışmalarıyla programa seçilen 27 genç bilim insanından birisi oldu.

Genç Araştırmacılar Programı

embo

Bu sene, 229 geçerli başvurunun yapıldığı programdaki genç araştırmacılar, 15 farklı milleti temsil ediyor. Program kapsamındaki dört yıllık görevlerinin ikinci yılında 15.000 euro ödül alacak olan araştırmacılar, daha fazla mali destek alabilmek ve konferanslara katılabilmek için fon başvurusunda da bulunabilecek.

Ülkemizden katılacak olan Dr. Elif Nur Fırat Karalar, önümüzdeki senenin Ocak ayında, dört yıl sürecek olan görevine başlayacak. DHA’ya konuşan araştırmacı, programla ilgili olarak şunları dile getirdi:

“Bilimde kadınların görünürlük sorunun hâlâ son derece hissedilir olduğu ve cam duvarların birçok alanda kadınların önüne çıktığı düşünüldüğünde üç çocuk annesi bir Türk bilim kadını olarak bu ödüle layık görüldüğüm için çok mutlu ve gururluyum. Çoğunluğu Türk öğrencilerden oluşan araştırma ekibimin de destekleriyle bilime yaptığım katkıların bu tür ödüllerle fark ediliyor olması çok gurur verici.”

Ödül kapsamında EMBO ve laboratuvarlarından faydalanabileceklerini dile getiren Dr. Elif Nur Fırat Karalar, “Bu olanaklar arasında seyahat desteği, kısa sureli araştırma bursları, konferans organizasyonu, araştırma fonu gibi destekler var. Dolayısıyla bu ödül, bilimsel araştırmalarımıza önemli bir ivme kazandıracak ve araştırma grubumun, benim ve Türkiye'nin uluslararası bilimsel alanda görünürlüğünü artıracak ifadelerini kullandı.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/teknoloji/turk-bilim-insanindan-buyuk-basari-5465425/
17
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
3
1
0
0