GIF'lerle Oyun Yapabilmenizi Sağlayan Giphy Arcade Yayınlandı

11
5
2
1
1
GIF dosyaları artık sadece mesajlarınızı veya sosyal medya paylaşımlarınızı süsleyen çıkartmalar olmayacak. Bugün yayınlanan Giphy Arcade sayesinde artık hareketli çıkartmalar kullanılarak oyun yapılabilecek ve bu oyunlar herhangi bir uygulamaya ihtiyaç olmadan oynanabilecek.

Günlük hayatımızda birileriyle mesajlaşırken veya Instagram gibi sosyal medya platformlarında hikâye paylaşırken hareketli çıkartmaları, yani GIF'leri sıkça kullanıyoruz. Peki ya bu GIF'leri kullanarak oyun oluşturabilseydik ve bunları programa ihtiyaç kalmadan oynayabilseydik? Bu durumu mümkün kılan Giphy Arcade bugün yayınlandı.

Giphy Arcade Remix, sizlere oyun tipini seçmeniz konusunda özgürlük sunuyor. Bu oyun tipine örnek olarak koşmalı ve önünüzdeki engellerin üzerinden atlayarak sonuca ulaşmalı bir oyun tipini gösterebiliriz. Oyun tipini seçtikten sonra kontrol etmek istediğiniz karakterleri GIF'ler arasından seçebiliyorsunuz ve bunun yanında arka plan görüntüsünü ve eski bir arcade müziğini de isteğiniz doğrultusunda oyuna ekleyebiliyorsunuz.

Programa gerek olmadan isterseniz oyun yapın, isterseniz yapılmış oyunları oynayın

Giphy Arcade

Bu platformda oyun yapmak veya oyun oynamak için herhangi bir program indirmenize gerek yok. Tek yapmanız gereken buraya tıklayarak Giphy Arcade internet sitesine gidip kendi tarzınıza göre bir oyun tasarlamak veya oynamak. İnternet bağlantısını destekleyen ve bir tarayıcıya sahip olan herhangi bir cihazla birlikte Giphy Arcade'i kullanabiliyorsunuz.

GIF'lerin sosyal medyada arkadaşlarınız ile aranızda geçen konuşmalarda yer alan küçük yaratıklar olduğunu varsayarsak Giphy Arcade oyunlarının da konuşma arasında paylaşılabileceğini belirtelim. Yaptığınız bir oyunu arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsanız tek yapmanız gereken tasarladığınız oyunun linkini arkadaşınıza yollamak. 

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/social-media/giphy-arcade-launches/
11
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
11
5
2
1
1