Google, Android 11 İçin Beta 3’ü Yayınladı

18
2
2
1
0
Google bugün Android 11 Beta 3’ü resmi olarak yayınladı. Yeni mobil işletim sistemi yayınlanmadan önceki son Beta versiyonuna gelirken, pandemi uygulamalarının çevrimdışı da çalışabilme özelliği geldi.

Dünyanın en popüler akıllı telefon işletim sistemi olan Android, yakında yeni versiyonuna kavuşacak. Android 11’in üçüncü Beta versiyonu da yayınlandı. Yani Google artık son ayarları yapıyor, işletim sistemini yayınlamaya hazırlanıyor. 

Daha önceki versiyonlara kıyasla daha zorlu bir beta süreci geçiren yeni işletim sisteminin ilk versiyonları şubat ayında karşımıza çıkmıştı. Mayıs ayında görmeyi beklediğimiz Android 11 Beta 1 ise hazirana ertelenmişti. 

Android 11 yılın 3. çeyreğinde geliyor

android 11

Aslında Android 11 hakkında daha fazla bilgi edinebileceğimiz, yeni işletim sisteminin özelliklerini görebileceğimiz bir program gerçekleştirilecekti ancak ABD’deki BLM hareketleri nedeniyle Google bu etkinliği önce erteledi, sonra da tamamen iptal etti.

Her ne kadar Google, daha önce belirledikleri takvimde bir sapma olmadığını söylese de en nihayetinde Android 11’in yılın 3. çeyreğinde çıkacağı resmiyet kazandı. Google’ın ağzından kaçırdığına göre sistemin yayınlanma tarihi 8 Eylül olacak ancak bu tarih henüz doğrulanmadı.

Android 11 Beta 3’ü nasıl indirebilirsiniz?

android 11

Android 11 Beta 3’ü indirmek istiyorsanız izleyebileceğiniz iki farklı yöntem bulunuyor. Bunlardan biri Android Beta Programı’na katılmak, diğeri de doğrudan indirmek. Google daha önceki versiyonlar için de otomatik güncelleme yayınlayacak, bir başka beta kullanıyorsanız bir şey yapmanız gerekmeyecek.

Yeni güncellemede Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4 ve Pixel 4 XL için sistem görüntülerinin de yer aldığı SDK’ler de bulunuyor. Ayrıca güncelleme bir de Android Emulator içeriyor. 

Büyük oranda tamamlanmış olan işletim sistemi, daha stabil ve daha sorunsuz hale getiriliyor. Yeni betanın bir diğer özelliği ise Google ve Apple tarafından birlikte gerçekleştirilen COVID-19 uygulama API’sinin cihazlara çevrimdışı olarak da çalışabilecek şekilde yüklenmesini içeriyor.

Kaynak : https://venturebeat.com/2020/08/06/google-launches-android-11-beta-3-lets-covid-19-apps-work-with-location-off/
18
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
2
2
1
0