Xiaomi'nin Android 11 Güncellemesini Almayacağı Muhtemel Telefon Modelleri Paylaşıldı

279
51
15
14
13
Xiaomi'nin Android 11 döngüsünden çıkardığı söylenen telefonların bir listesi paylaşıldı. Paylaşılan liste, şirketin bazı popüler modellerine Android 11 sunmayacağını gösteriyor. Eğer bu liste doğruysa Xiaomi ile kullanıcıların karşı karşıya gelecekleri gün gibi ortada.

Android ekosistemine dahil olan kullanıcılar, şu sıralar biraz heyecanlılar. Bunun nedeniyse önümüzdeki aylarda, son Android işletim sisteminin kullanıma sunulmaya başlayacak olması. Teknoloji üreticileri şu sıralar, kısa bir süre önce tanışma imkanı yakaladığımız Android 11'le ilgili çalışmalarını sürdürerek hem mevcut modellerine sunacakları Android 11 güncellemelerini hazırlıyor hem de Android 11'li cihazlar geliştiriyorlar. Şimdiyse Xiaomi cephesinde Android 11'le ilgili bir gelişme yaşandı.

Xiaomi'nin, hangi modellerinin Android 11 işletim sistemine sahip olamayacakları açığa çıktı. Elbette bu durum, sizlerle şimdi paylaşacağımız modeller dışındaki tüm Xiaomi cihazların Android 11 güncellemesi alacağı anlamına gelmiyor. Ancak açık konuşmak gerekirse Xiaomi'nin bazı popüler modellerini Android 11 güncellemesinden çıkarmasının, bazı kullanıcıları kızdıracağı aşikar.

Android 11

Çevrimiçi olarak sızdırılan bilgilere göre Xiaomi hem kendi markası hem de Redmi markalı bazı cihazları Android 11 kapsamının dışında tutacak. Kaynaklar, Xiaomi'nin neden böyle bir karar aldığına dair bir açıklama yapmıyorlar ancak bazı modellerin hala popüler olması, Xiaomi'nin tüketicilerle karşı karşıya gelebileceğini açıkça gösteriyor. Peki açığa çıkan bilgilere göre hangi cihazlar, Android 11 güncellemesi almayacak?

İşte Android 11 güncellemesi almayacağı söylenen o telefon modelleri

  • Xiaomi Mi CC9e
  • Xiaomi Mi Mix 3 5G
  • Xiaomi Mi Mix Alpha
  • Redmi Note 8 Pro, Redmi Note 8T, Redmi Note 8
  • Redmi 8, Redmi 8A Dual, Redmi 8A
  • Redmi-Note 7 Pro, Redmi Note 7, Redmi Note 7S

Redmi Note 8 Pro

Edinilen bilgilere göre yukarıda bahsettiğimiz modeller, Android 11 güncellemesini almayacaklar. Ancak bu demek olmuyor ki Xiaomi, bu cihazlar için MIUI arayüzünün güncellemelerini de sunmayacak. Kullanıcılar, mevcut pozisyonda kullanılan Android sürümlerindeki MIUI arayüzleri için güncellemeler almaya devam edecekler. Elbette bu durum, Xiaomi'nin MIUI güncellemesi yayınladığı kapsamda olacak.

Yukarıdaki listede dikkat çeken modellerden bir tanesi Mi Mix Alpha. Bu akıllı telefon, bugüne kadar gördüğümüz her şeyi unutturacak cinstendi. Çünkü bu cihaz, neredeyse yüzde 180 oranında ekran gövde oranına sahipti. Ancak Mi Mix Alpha, şu ana dek ticari bir ürün haline gelemedi. Görünüşe göre bundan sonra da gelmeyecek. Çünkü Xiaomi, bu telefonun Android ekosistemindeki yaşam döngüsünü durdurmaya karar vermiş gibi görünüyor. Ayrıca, Redmi 7 ve Redmi 8 serisinin hayli popüler olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2020/08/04/these-are-the-popular-xiaomi-redmi-phones-that-will-not-get-android-11/
279
51
15
14
13
Emoji İle Tepki Ver
279
51
15
14
13