Apple Yapar da Google Durur mu: Google, Bankacılık Sektörüne Giriş Yapıyor

22
10
7
7
0
Teknoloji devi Google, Apple’ın Apple Card girişiminin ardından bankacılık sektörüne gireceğini Citigroup ile yaptığı ortaklık anlaşmasıyla ortaya koydu. Apple Card’ın aksine vadesiz bir banka hesabı hizmeti sağlamak isteyen Google, gelecek yıl bu uygulamayı hayata geçirmek istiyor.

Birçok kişinin akıllı telefonlardan, tarayıcıdan ve yazılımdan tanıdığı ve bildiği teknoloji devi Google, farklı bir alana daha giriş yapmaya hazırlanıyor. Teknolojinin öncü isimlerinden olan Google, yakın zamanda bankacılık sektörüne de giriş yapacak ve bu alanda da kullanıcı edinmeye çalışacak.

Citibank’in ana firması olan Citigroup ile iş birliği yapacak olan Google, Wall Street Journal’ın çarşamba sabahı yayınladığı habere göre kod adı ‘Cache’ olan bir projeyi önümüzdeki sene kullanıcılarına sunacak.

Google, Apple’dan farklı bir yol izleyecek

Google

Apple, bilindiği üzere Goldman Sachs ile birleşerek kendi kredi kartını kullanıcılarına sunmuştu. Apple’ın kredi kartı son zamanlarda cinsiyetçilik suçlamalarıyla karşı karşıya kalsa da şu an için ABD’de kendin belirli müşteriler çekiyor gibi görünüyor. Tüm bunların yanı sıra Google, Apple’dan farklı bir yöntem izleyecek.

Google, bir kredi kartı çıkartmanın aksine kullanıcıların vadesiz bir hesap sunacağını belirtti. Citibank’in vadesiz hesapları gibi bir işleve sahip olacak olan bu hesap, kişilere bir nevi banka kartı olarak hizmet verecek. Google’ın üst düzey yöneticilerinden Caesar Sengupta, Wall Street Journal’a verdiği bir röportajda “Bankalar ve finansal sistemle derin bir ortaklık kurmak üzerine bir yaklaşım sergileyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Şu an için Google’ın ne tür bir yol izleyeceği son derece belirsiz. Basının yorum isteklerine kayıtsız kalan Google temsilcileri sebebiyle akıllarda birçok soru bulunuyor. Citigroup temsilcileri Google ile olan ortaklığı onaylamış olsa dahi sürecin nasıl işleyeceğine dair iki taraftan da bir açıklama gelmiş değil.

Google nasıl bir ücretlendirme yapacak?

Google bankacılık

Teknoloji devi Google, şu an için hizmetin kullanıcılardan herhangi bir ücret talep edip etmeyeceği konusunda kararsız olduğunu belirtti. Apple’ın Apple Card sisteminde olduğu gibi Google’ın vadesiz hesap uygulamasının da Google Play üzerinden çıkması bekleniyor.

Google’ın Haritalar, Gmail, Fotoğraflar gibi uygulamaları ücretsiz şekilde kullanıcılarına sunması, yeni gelecek olan bankacılık uygulamasının da ücretsiz bir şekilde kullanıcıların beğenisine sunulabileceği ihtimalini doğuruyor ancak şu an yapılan tüm yorumların yalnızca ve yalnızca bir çıkarımdan ibaret olduğunu da belirtmekte yarar var. Daha fazla detay ortaya çıktığı zaman anında haberdar olmak için bizi takipte kalın.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/google-banking-citigroup-cache-checking-accounts-atm-2019-11
22
10
7
7
0
Emoji İle Tepki Ver
22
10
7
7
0