Görüntülü Görüşme Uygulaması ‘Google Duo’ Nasıl Kullanılır?

21
6
3
3
2
Google’ın 2016 yılında piyasaya sürdüğü video görüşme uygulaması, her geçen gün yeni özellikler ile güncelleniyor. Sahip olduğu özellikler artsa da sadeliğini kaybetmeyen Google Duo’yu bu yazımızda mercek altında aldık.

Son dönemlerde Instagram, Whatsapp gibi uygulamalar görüntülü görüşme özelliğini kullanıcılarına sundular. Fakat bu uygulamaların ana işlevinin görüntülü konuşma olmaması basitlik ve işlevsellik arayan kullanıcıları bir alternatif arayışına itiyor. Bu konuda aldığı iyi yorumlarla bir alternatif olarak karşımıza çıkan uygulama ise Google Duo

Peki nedir bu Google Duo? Google Duo aslında kullanımı son derece basit, iPhone ve Android cihazlarda kullanabileceğiniz ücretsiz bir video sohbet uygulamasıdır. 2016 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan uygulama, Google şirketinin video ve ses uygulamalarından sadece bir tanesi.

Google Duo’yu diğer video uygulamalardan ayıran özelliği, aynı Apple şirketinin geliştirdiği Facetime uygulaması gibi kullanımının son derece kolay olması ve sahip olduğu kullanıcı dostu arayüzü. Fakat Facetime’ın aksine Google Duo’yu hem Android hem de iOS işletim sistemlerine sahip akıllı telefonlarda kullanabilirsiniz. 

Google Duo'yu WhatsApp rakibi yapan video görüşme özellikleri:

8 kişiye kadar grup halinde görüntülü görüşme:

google duo indir

Artık Google Duo’yu kullanarak 8 kişiye kadar video görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. İlk başlarda 4 kişi ile sınırlı olan bu özellik artık ilave 4 kişiye daha izin veriyor. Bir video görüşmesi başlatmak içinse yapmanız gereken tek şey Google Duo uygulmasını açtıktan sonra ekranı hafiçe kaydırmak ve grup oluştur öğesine dokunmak. Daha sonra grup görüşmesi yapmak istediğiniz arkadaşlarınızı seçebilir ve başlata dokunarak görüşmeyi başlatabilirsiniz.

Gece modu:

google duo düşük ışık

Duo, diğer video görüşme uygulamaları arasında zaten yeterince iyi bir yere sahipken yeni eklenen bu özellik onu bir adım daha öteye taşıyor. Artık kullanıcılar düşük ışık altında bile daha iyi bir görüntü elde ederek sevdikleri ile video görüşmeler gerçekleştirebilirler. 

Spam listesi oluşturabilme:

google duo uygulaması

Nasıl mail kutunuz birçok gereksiz, reklam amaçlı ve spam maile maruz kalıyorsa, telefon numaranızı kullanarak kayıt olduğunuz Google Duo uygulaması da bunu düşünerek blok listesi özelliğini uygulamaya entegre etmiş. Son derece basit arayüzü sayesinde birisini engellemek için tek yapmanız gereken kişinin üstünde uzun süre dokunmak ve engelle seçeneğini seçmek.

Güvenlik önlemleri:

google duo facetime

Son dönemde yaşadığımız güvenlik endişesini dikkate alana Google, uç uca şifreleme ve WebRTC sistemi gibi güvenlik önlemlerine sahip. Bu sayede ses ve video sadece Google’ın kendi serverlarını kullanarak karşı tarafa iletiliyor ve kullanıcılar bir nebze olsun daha güvende oluyorlar.

Görüşmeden önce karşınızda kimin olduğu bilgisi veriliyor:

google duo yeni

Google Duo uygulamasının kullanımı en kolay özelliklerinden birisi ise bir nevi arayanı bil tarzı bir özellik fakat biraz daha gelişmiş. Google bu özelliği bizdeki “tak tak” söz öbeğine benzer bir şekilde Knock Knock olarak isimlendirmeyi tercih etmiş. Bu özellikle sayesinde bir video çağrısı aldığınızda, Duo karşınızdaki kullanıcının kamerasından bir ön izleme görüntüsü sunuyor ve bu sayede anonim ya da tanımadığınız aramalarla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.

Video halinde mesaj gönderebilebiliyor:

google duo güncelleme

Bir video görüşmesi için gerekli zamanınız olmayabilir, ya da sadece kısa bir mesajı için video görüşmesi yapmak istemeyebilirsiniz. İşte bu noktada Google Duo’nun video mesaj gönderebilme özelliği devreye giriyor. İsterseniz video mesaj gönderirken üstünde çizimler yapabilir, yazı ve emojiler ile gönderdiğiniz videoları özelleştirebilirsiniz.

Google Duo Android ve iOS için indir: 

Konu video görüşmesi olunca uygulama mağazaları birçok alternatife sahip. Fakat hem ücretsiz hem de Facetime kalitesinde sade bir uygulama arıyorsanız Google Duo’yu deneyebilirsiniz.

21
6
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
21
6
3
3
2