Google'ın AMP Teknolojisi, Orijinal Web Sayfalarının Bağlantılarını Gizlemeyecek

4
2
0
0
0
Google, Chrome ve Chromium tabanlı tarayıcılarda AMP teknolojisiyle birlikte orijinal internet sayfalarının bağlantılarını saklamayacak.

Okuyucular Google’ın hızlı yüklenen AMP sayfalarını seviyor olsa da site sahipleri alan adlarında sıkıntı çıkarması sebebiyle her zaman bizimle aynı duyguları beslemiyor olabilir. Google, yayınladığı yeni destekle birlikte hızlı AMP teknolojisini muhafaza ederek orijinal alan adını göstermeye başlayacak. Google’ın bu yeni desteği, sitelerin dokümanlarına güvenen imzalı değişikliklere dayanıyor.

Yapılacak değişiklikle birlikte yayıncılar aynı içeriğin imzalı değiştirilmiş versiyonunu ve normal versiyonunu yayımlayacak. Birçoğu, sonbaharda başlayan güncelleme ile bunu kullanmaya başlamıştı ancak her site bu konuda istekli olmayabilir.

Bu destekteki en kritik nokta, tarayıcının bu imzalı değişiklikleri desteklemesi. Bir Google değişikliği olduğu için doğal olarak Chrome’da ve Chromium tabanlı tarayıcılarda yeni özellik sorunsuz olarak çalışacak ancak çok fazla kullanıcısı olan Firefox veya Safari gibi tarayıcıların bu özelliğe ne zaman kavuşacağı merak konusu.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/04/17/googles-fast-loading-aagoogle-amp-shows-original-domainsmp-tech-wont-hide-original-web-links/
4
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
0
0
0