Google'dan 'Uluslararası Kedi Günü' İçin Bağımlısı Olacağınız Oyun (Aç Sesi Aç)

17
12
1
1
1
Google, Uluslararası Kedi Günü'ne özel ufak bir oyun paylaştı. 'Cat day' araması yapıldığında karşınıza çıkan oyun, muhtemelen sizi de ekran bağımlısı yapacak.

Küçük patili dostlarımız adına her yıl 8 Ağustos’ta kutlanan Uluslararası Kedi Günü geldi çattı. 2002 yılından bu yana kutlanan Uluslararası Kedi Günü’nün bugün 20. yılı. Dünya çapında özel günler için çeşitli doodlelar ve etkileşimli araçlar hazırlayan Google da bugün bunun için arama sonuçlarına bir buton koydu.

Google’da ‘cat day’ aramasını yapan kullanıcılar, sağ tarafta yer alan kartta üzerinde pati izi bulunan bir butonla karşılaşmaya başladı. Bu butona tıklandığındaysa arama sayfası artık kullanılamıyor. Zira artık ekrana tıklamaya başladığınızda tıkladığınız yere bir kedi patisi geliyor ve miyavlayarak pati izi bırakmaya başlıyor. Google’ın bu özelliğini kapatmak istediğinizdeyse sayfanın altında bulunan ‘X’ butonuna veya ESC tuşuna basmanız yeterli.

Google'ın kediler için yayınladığı buton:

kedi günü

google

Google'ın küçük oyununa gitmek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Uluslararası Kedi Günü nedir?

Uluslararası Kedi Günü, dünyanın en büyük hayvan koruma ve yardım kuruluşlarından biri olan International Fund for Animal Welfare (IFAW - Uluslararası Hayvan Refahı Fonu) tarafından oluşturuldu. Günün amacı, kediler için farkındalık yaratmak ve onlara yardım etmenin ve onları korumanın yollarını öğrenmek olarak belirlendi.

Uluslararası Kedi Günü’nün gözetimi, 2020 yılında International Cat Care’e (Uluslararası Kedi Koruması) geçti. Kâr amacı gütmeyen bir İngiliz kuruluşu olan International Cat Care, dünya çapında evcil kedilerin sağlığını ve refahını iyileştirmeyi amaçlayan bir kurum olarak hizmet veriyor.

Kedi sahipleri ve kedi sahibi olmak isteyenler, bu içerikleri sizler için hazırladık!

17
12
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
12
1
1
1