Gözünüzün Renkleri Ne Kadar Kaliteli Gördüğünü Söyleyen ‘Renk Zekası’ Testi

48
19
11
7
4
Renkleri algılama durumumuz, günlük hayatta içinde bulunduğumuz farklı şartlara göre şekilleniyor. Yine de her insanın belli renkleri görmek konusunda farklı olduğunu, renk körlüğü gibi hastalıkların var olduğunu biliyoruz. Gözlerinizi test edebileceğiniz bu test, renk zekanızı ortaya koyacak.

Akıllı telefonlardan televizyonlara kadar çeşitli alanlarda ekran teknolojileri üreten firmalar, her geçen gün daha fazla rengi daha detaylı şekilde görmemizi sağlayacak işler ortaya koyuyorlar. Hatta artık günümüzde hayal gücünüzün sınırlarını zorlayacak derecede kaliteli akıllı telefon ekranları bile üretiliyor. Gözlere hitap her şeyin gönlümüze giden doğru yolu bulduğundan da eminiz, ancak bazen bize sunulan detayların hepsini görme şansımız olmayabiliyor. 

Biyolojik olarak milyonlarca rengi varsayılan şekilde göremeye odaklı insan gözleri, bazı rahatsızlıklar sonucunda kısıtlı renklere erişebiliyor. Renk körlüğü adı altında toplanan bu rahatsızlıkların çeşitli etkileri de mevcut. Bu konuda gözlerinizin renkleri ayırt edebilme yeteneklerini ölçmek için bazı testler de var. Bu içeriğimize konu olan şey ise Xrite tarafından oluşturulan “Göz IQ’su” testi. 

Aşağıdaki şekilde görülen 4 satırlık renk kutucuklarını, doğru bir geçişte sıralamanızı isteyen test, sonuca göre size bir puan veriyor:

Toplamda 80 kutucuğun olduğu bu kısa testte, satırların başındaki ve sonundaki kutucukların yerlerini değiştiremiyorsunuz. Amaç da zaten her iki uçta yer alan bu kutucukların arasındakileri, doğru bir geçiş için sıralamak. Dolayısıyla yerlerini değiştirmeniz gereken toplam 72 farklı kutucuk bulunuyor. En sağlıklı sonucu almak için eğer varsa ekran parlaklığınızı sona doğru çekmenizi tavsiye ediyoruz. 

Testi tamamladığınızda “Sore My Test” butonuna tıklayarak sonucunuzu görebilirsiniz:

Yukarıdaki gibi dairesel bir biçimde yer alan sonuç göstergesi, kendi yaş aralığınızdaki diğer test gruplarıyla karşılaştırmanızı sunuyor. Örneğin kendi içinde bulunduğum yaş aralığı olan 20-29 yaş grubunda 2 puanla olumlu bir sonuç elde etmiş görünüyorum. Bu testte aldığınız puan ne kadar iyiyse, o kadar iyi renk zekanız var demektir. 

Xrite, bu testin tam anlamıyla bilimsel bir ölçüt olmadığını, yalnızca bir referas olabileceğini söylüyor. Eğer renkleri ayırt etmek konusunda sıkıntınız varsa, alanında uzman kişilerden destek almanız şart. 

Teste ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli. Unutmayın, en iyi sonuç 0 puan almak.

Kaynak : https://www.xrite.com/hue-test
48
19
11
7
4
Emoji İle Tepki Ver
48
19
11
7
4